Αστυνομικά συμβάντα στους τρεις Νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Ημερομηνία: 22-10-2021

Αστυνομικά νέα από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ

 

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση  

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο, που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δυο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς και Τριμελούς Πλημμελειοδικείου  Πατρών, σύμφωνα με τις οποίες του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 4,5 ετών, για ενδοοικογενειακή βία, απάτη και κλοπή.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών  

Συνελήφθη, προχθές το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι ενεργώντας από κοινού με άγνωστο δράστη, αφαίρεσαν μοτοσυκλέτα.

 

Σε σωματικό έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον άνδρα βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν μικροποσότητα κάνναβης.

Σύλληψη αλλοδαπών
για παράνομη είσοδο
και διαμονή στη Χώρα
 

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, τρεις αλλοδαποί, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι είχαν εισέλθει και διέμεναν παράνομα στη χώρα.

 

Σύλληψη δυο ημεδαπών

για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος

 

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, σε περιοχή της Πάτρας,  από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, ένας  ημεδαπός άνδρας, διότι  εργαζόμενος σε επιχείρηση,  αποδέχτηκε από άγνωστο/α άτομο/α περίπου ένα τόνο χαλκοκαλώδια, διάφορους χαλκοσωλήνες, δύο πάνελ– θερμοσυσσωρευτές ηλιακών θερμοσίφωνων, μία σιδερένια πόρτα, ένα μοτέρ ψυγείου και μία μεγάλη γεννήτρια, τα οποία είχαν κλαπεί από εργοστάσιο σε περιοχή της Αιγιαλείας.

 

Επιπλέον, συνελήφθη υπάλληλος της επιχείρησης, διότι με ακόμα έναν υπάλληλο που αναζητείται προσπαθούσαν να απομακρύνουν τα κλεμμένα είδη από τον χώρο της επιχείρησης.

Σύλληψη ημεδαπού για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών

 

 

 

Συνελήφθη, χθες τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από τους αστυνομικούς της ειδικής ομάδας ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι λειτουργούσε ως ιδιοκτήτης, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και εξυπηρετούσε στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος έναν πελάτη, ο οποίος δεν κατείχε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Στον ιδιοκτήτη του καταστήματος επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.000 ευρώ και 7ήμερη αναστολή λειτουργίας του καταστήματός του.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

 

 

 

Συνελήφθη, προχθές το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο, που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε, μία συσκευασία με ηρωίνη σε βραχώδη μορφή, συνολικού βάρους (2,3) γραμμαρίων και τρία ναρκωτικά δισκία, για τα οποία δεν κατείχε την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.

 

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή  

Συνελήφθη, προχθές το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι αφαίρεσε από πάγκο υπαίθριου πωλητή, το κινητό του τηλέφωνο.

 

Επιπλέον, από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι ο άνδρας την  12/10/2021 και 18/10/2021 είχε διαπράξει ακόμη δυο κλοπές, σε οικία και σε κατάστημα, αφαιρώντας ένα ζευγάρι παπούτσια  και το χρηματικό ποσό των (50) ευρώ.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

 

 

 

Σύλληψη ημεδαπού για ένταλμα σύλληψης

 

 

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε  ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Αμαλιάδας, για υπόθεση ναρκωτικών.

Σύλληψη ημεδαπού για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών

 

 

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στον Πύργο, από αστυνομικούς της ειδικής ομάδας ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε ως ιδιοκτήτης, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και εξυπηρετούσε στο εσωτερικό του, ένα πελάτη που στερούνταν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

 

Στον ιδιοκτήτη του καταστήματος βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο -2.000- ευρώ, ενώ ανεστάλη η λειτουργία του καταστήματος για επτά ημέρες.

 

 

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

 

Συνελήφθη, προχθές το απόγευμα, στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών Πύργου, στο ύψος της Νέας Μανωλάδας, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο, που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε, μια συσκευασία με κάνναβη, συνολικού βάρους (6,9) γραμμαρίων.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

 

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστικές αποφάσεις

 

 

 

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο, που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν πέντε καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών και του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, σύμφωνα με τις οποίες του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών δυο μηνών και είκοσι ημερών, για παράνομη βία, απάτη και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και του νόμου περί επιταγών.


Ροή