Αστυνομικά Νέα στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες ΠΔΕ

Ημερομηνία: 22-11-2021

Ενημέρωση για αδικήματα και συμβάντα

από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

 

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για απάτη

 

 

 

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστων δραστών, οι οποίοι μετέβησαν σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής  προσποιούμενοι τους   υπαλλήλους της Δ.Ε.Η. και της απέσπασαν κοσμήματα αξίας  30.000 ευρώ και δέκα λίρες Αγγλίας.

 

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για απάτη

 

 

 

 

 

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστων δραστών.

 

Ειδικότερα άγνωστος δράστης επικοινώνησε με ημεδαπό άνδρα, ο οποίος είχε βάλει προς πώληση αντικείμενα και προσποιούμενος τον αγοραστή, ζήτησε από τον παθόντα τον 16ψήφιο κωδικό της κάρτας του.

Ο άνδρας πείσθηκε και αφού έδωσε τον κωδικό στη συνέχεια έλαβε μήνυμα, με φερόμενο αποστολέα Τράπεζα καταχωρώντας σε σύνδεσμο τα προσωπικά του στοιχεία, καθώς και τον κωδικό της κάρτας, με αποτέλεσμα ο δράστης να πραγματοποιήσει μεταφορά του χρηματικού ποσού των (12.700) ευρώ από τον λογαριασμό του, σε λογαριασμό τρίτου.

 

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του νόμου περί όπλων

 

 

 

Συνελήφθη προχθές το πρωί, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του,  βρέθηκε και κατασχέθηκε, μια σιδερογροθιά και ένα  πτυσσόμενο μαχαίρι.

 

Σύλληψη ημεδαπού για υπεξαίρεση

 

 

 

Συνελήφθη, προχθές τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, σε όχημα στο οποίο επέβαινε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 5.600 ευρώ, χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την προέλευση τους.

 

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, πρόεκυψε ότι προχθές το μεσημέρι, σε κατάστημα υπεραγοράς, ημεδαπός άνδρας, απώλεσε μία τσάντα, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 5.600 ευρώ, δέκα τραπεζικές κάρτες, έξι  βιβλιάρια ταμιευτηρίου και έγγραφα.

 

Ο δράστης παρέδωσε στους αστυνομικούς από την οικία του, την τσάντα με τα υπόλοιπα αντικείμενα του παθόντα, ενώ αποδόθηκε στον τελευταίο, το χρηματικό ποσό των 5.600 ευρώ.

Σύλληψη ημεδαπής για παράβαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών

 

 

 

Συνελήφθη προχθές το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ειδικής ομάδας ελέγχων καταστημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, μια ημεδαπή γυναίκα, διότι λειτουργούσε ως ιδιοκτήτρια κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, εντοπίσθηκε στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος ένας πελάτης, που στερούταν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Σε βάρος της ιδιοκτήτριας βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και 15νθημερη αναστολή λειτουργίας του καταστήματος, ενώ στον πελάτη βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ.

Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα

 

 

 

Συνελήφθη προχθές το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε,  βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν (90) πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Σύλληψη αλλοδαπού  για κατοχή ναρκωτικών και κλοπή

 

 

 

Συνελήφθη προχθές το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι προχθές τα ξημερώματα, διέρρηξε αίθουσα συνεστιάσεων γηπέδου και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 180 ευρώ, κύπελλα διακρίσεων και ένα ποδήλατο.

 

Σε σωματική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον άνδρα, βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν (3,9) γραμμάρια κάνναβης, ενώ κατά την σύλληψη του επέβαινε στο κλεμμένο  ποδήλατο, το οποίο κατασχέθηκε.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ
 

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή

 

 

 

Συνελήφθη προχθές το πρωί, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι αφαίρεσε από ημεδαπή γυναίκα, που κινούταν πεζή το πορτοφόλι της, που περιείχε μικρό χρηματικό ποσό και προσωπικά  της  έγγραφα.


Ροή