Από τον Πύργο και την Ολυμπία ξεκίνησε η πορεία του κόμματος *ΕΝΩΝΩ*!

Ημερομηνία: 21-05-2022

Τι είπε ο πρόεδρος του κόμματος <<ΕΝΩΝΩ>>  Νίκος Μαυραγάνης σε πολιτική εκδήλωση στον Πύργο

Τον παρουσίασε στο βήμα το τοπικό στέλεχος Τάκης Τσιλιμίγκρας

 

 

Στον Πύργο βρέθηκε και πάλι, μετά από ενάμιση χρόνο, ο πρόεδρος του κόμματος <<ΕΝΩΝΩ>>  Νίκος Μαυραγάνης, όπου σήμερα Παρασκευή 20 του Μάη, στις 7 το απόγευμα,  σε πολιτική του ομιλία, που έλαβε χώρα στο Εργατικό Κέντρο Πύργου, ανέπτυξε εκτός από τις βασικές θέσεις του κόμματός του και γεωπολιτικής φύσης ανάλυση, για την τρέχουσα παγκόσμια οικονομική και γεωστρατηγική πραγματικότητα!  Όπου κατά το σκεπτικό του κόμματος αυτού σήμερα αναμετρώνται δύο πανίσχυροι πόλοι, που εκπροσωπούν από τη μια την παλιά Οικονομία και από την άλλη την ψηφιακή Οικονομία.  Δεν παρέλειψε βέβαια να εκφράσει για άλλη μια φορά τον θαυμασμό του, για το δαφνοστεφανωμένο γόητρο της Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά και προς τους δεκάδες φίλους του <<ΕΝΩΝΩ>>,  που παραβρέθηκαν στο Εργατικό Κέντρο.

Τον κ. Μαυραγάνη παρουσίασε το τοπικό στέλεχος  κ. Τάκης Τσιλιμίγκρας, ο οποίος αναφέρθηκε δι ολίγων στην προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους στο κόμμα  <<ΕΝΩΝΩ>>,  για να υπάρξει ανασυγκρότηση στη χώρα, ύστερα από όσα υπέστησαν οι πολίτες και που σήμερα ήρθε και ο πόλεμος στην Ουκρανία να επιδεινώσει τα πράγματα.

Στην ομιλία του ο κ. Μαυραγάνης ξεκίνησε με μια συναισθηματική έξαρση τονίζοντας ότι αισθάνεται, καθώς  βρίσκεται εδώ,  όπως και τότε, στην ίδρυση του <<ΕΝΩΝΩ>>!   Ακολούθως ο κ. Μαυραγάνης ανέπτυξε εκ νέου λόγο αντίρρησης, για τα μέτρα κατά της πανδημίας, που ελήφθησαν τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου, με μοναδική εξαίρεση την Σουηδία, που αντιμετώπισε την πανδημία, χωρίς να προβεί σε καμία καραντίνα.  Τα περισσότερα κράτη, είπε, πήραν μία στρεβλή απόφαση. Και παλαιότερα, πριν από πολλά χρόνια, υπήρξαν πανδημίες, αλλά ποτέ δεν υπήρξαν φυλακές!  Ο κ. Μαυραγάνης στάθηκε στο πλευρό των 7.000 Ελλήνων υγειονομικών, που πρώτα τους χειροκροτούσαμε και στη συνέχεια τους εγκαταλείψαμε!

Ο πρόεδρος του <<ΕΝΩΝΩ>> επεσήμανε ότι από τον Δεκέμβριο του 2021 ήξεραν ότι η κιλοβατώρα θα φτάσει στα ύψη και δεν έκαναν τίποτα απολύτως, ενώ κάποιοι έχουν πάει στην αντίπερα όχθη και κάνουν σχέδια!  Όπως είχα προβλέψει, συνέχισε ο κ. Μαυραγάνης,  βαδίζουμε για εκλογές το φθινόπωρο,  μαζί με το αναμενόμενο οικονομικό κραχ!  Όσον αφορά το ελληνικό χρματιστήριο από τη μια και από την άλλη το διεθνές χρηματιστήριο, υπάρχει διαφορά. Η υπόλοιπη Ευρώπη, με το να σκεφτεί πριν από έξι μήνες, την προαγορά  της αξίας του ρεύματος. Κατ΄αυτό τον τρόπο πληρώνει  σήμερα 80% πιο κάτω φθηνότερη ενέργεια από την Ελλάδα!  Όλα αυτά και ο δανεισμός που συνεχίζει η παρούσα Κυβέρνηση,  έχουν αυξήσει το δημόσιο χρέος της χώρας κατά 60%!

Τέλος ο κ. Μαυραγάνης εστιάσας στην παγκόσμια κατάσταση και στον πόλεμο της Ουκρανίας είπε ότι μετά από 77 χρόνια  –από την υπογραφή της Συνθήκης της Γιάλτας–  ξαναμοιράζεται ο κόσμος!  Ερχόμενος στα εσωτερικά θέματα άσκησε δριμεία κριτική κατά του ΥΠΕΞ  Νίκου Δένδια, τον οποίον χαρακτήρισε ως χειρότερον του πρώην ΥΠΕΞ  Νίκου Κοτζιά,  αφού σταμάτησε την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στο Ιόνιο,  στην περιοχή των Στροφάδων!  Γι΄αυτό και απέφυγε να μεταβεί στη Λιβύη και να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Λιβυκού Κοινοβουλίου!  Όταν ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών πήγε στη Σαουδική Αραβία, είχε πεί ότι η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται για τους υδρογονάθρακες και τις εξορύξεις.  Όμως όταν η Κυβέρνηση τα βρήκε σκούρα στη συνέχεια με την ενεργεική κρίση, είπε στη φιέστα Μητσοτάκη στην Κρήτη, ότι θα προγραμματίσουμε για εξορύξεις!

Αυτή η Κυβέρνηση,κατέληξε ο κ. Μαυραγάνης, φάνηκε επιζήμια και αυτό θα φανεί περισσότερο σε λίγους μήνες…  Από τώρα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και οργανωμένοι, διότι όταν επισυμβεί το μεγάλο χάσμα , ανάμεσα στους δύο πανίσχυρους πόλους που ήδη συγκρούονται, να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση!  Το <<ΕΝΩΝΩ>>,  που ξεκίνησε από την Ολυμπία,  ενστερνίστηκε την έννοια της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, της Εκεχειρίας ανάμεσα στους ανθρώπους.  Οι άνθρωποι πρέπει να παραμείνουν ελεύθεροι…  Στην Ολυμπία πρέπει να δημιουργηθεί ένα Διεθνές Πολιτιστικό Κέντρο!

Εκτός από τις δεκάδες των φίλων που παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση, παρέστησαν επίσης ο πρ. Υφυπουργός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παύλος Χαϊκάλης, η κα Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, υπεύθυνη  Δημοσίων Σχέσεων και  διοργάνωσης των περιοδειών ανά την Ελλάδα του κ. Προέδρου κ.ά.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ  Αντρέα  ΑΥΓ.  Καπογιάννη – ΑΝΚ

 


Ροή