Από την υπέροχη βραδιά Πανσελήνου με *Τα Χρώματα της Ήλιδας* στην Αρχαία Ολυμπία

Ημερομηνία: 14-08-2022

Η βραδιά Πανσελήνου στην Αρχαία Ολυμπία

με <<Τα Χρώματα της Ήλιδας>>

 

Ήταν μια υπέροχη βραδιά η Παρασκευή 12 του μουσικού Αυγούστου 2022, βραδιά Πανσελήνου, μπροστά από το αίθριον του Σύγγρειου Μουσείου Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας, με την έξοχη μπάντα των Χρωμάτων της Ήλιδας και την πληθωρική και αισθησιακή φωνή της μοναδικής Χαράς Σκουλαρίκου, που ο χρόνος διαμορφώνει και σταθεροποιεί την ένταση με τις οχτάβες. Στη δεύτερη φωνή ο σύζυγός της Θανάσης Πουλακίδας, που τη συνοδεύει και παίζει τζουρά.

Ανεβάσαμε έξι συνολικά βίντεο καλύπτοντας σχεδόν όλο το πρόγραμμα, το οποίο διαμόρφωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιώργος Γκιντζίρης, η ψυχή της Ορχήστρας, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος. Μια προσεγμένη και εξαιρετική δουλειά βσισμένη σε μεγάλους δημιουργούς συνθέτες και τραγουδοποιούς, όπου με σεβασμό στην πρωτότυπη δημιουργία απέδωσαν κατά τον καλύτερο τρόπο τις διασκευές τους πάνω στις αρχικές φόρμες.

 

 

Θα παρουσιάσουμε όλους τους άξιους μουσικούς, που προσέφεραν στο κοινό ένα θαυμάσιο πρόγραμμα, με αφιλοκερδή συμμετοχή στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας και την στήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ολυμπίας.

Ο δημιουργός της Ορχήστρας Γιώργος Γκιντζίρης έπαιξε στο πιάνο και την ηλεκτρική κιθάρα, οι εξαιρετικοί Παύλος Αυγερινόπουλος και Θανάσης Πουλακίδας στους τζουράδες. Επίσης ένας κι ένας οι διαλεχτοί καλλιτέχνες,  ο Νίκος Στεφανίδης στην κιθάρα, ο Δημήτρης Μαλεβίτης στο μπάσο, ο Δημήτρης Πανδής στα τύμπανα και ο Παναγιώτης Καψάσκης στα κρουστά.

Η είσοδος ήταν ελεύθερη και ο κόσμος χάρηκε εκείνη την ωραία από κάθε άποψη βραδιά.

 

 

Πριν από την έναρξη της συναυλίας απεύθυνε χαιρετισμό η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Ερωφύλλη Κόλλια έδωσε το πνεύμα συνεργασίας που υπάρχει από τον επιστημονικό φορέα και τις έρευνες στο χώρο, με την επίσης συμβολή στις διοργανώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας.

Αμέσως μετά το λόγοπήρε η δραστήρια πρόεδρος του εν λόγω Φεστιβάλ και πρόεδρος της ΚΕΔΑΟ κ. Ρόη Αντωνοπούλου, η οποία αναφερόμενη στη φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ, μετά την δίχρονη διακοπή λόγω της πανδημίας, επεσήμανε ότι διαμορφώθηκε ένα ευρύ πρόγραμμα, που ανταποκρίνεται σε μεγαλύτερο κοινό, καθώς εκφράζει και ευρύτερες τάσεις, με έμφαση πάντα στην υψηλή τέχνη και την ποιότητα.

Στη συνέχεια έλαβε χώρα η συναυλία που άφησε στο πολυπληθές κοινό πολύ καλές εντυπώσεις. Παρέστησαν επίσης η πρώην Βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Δημήτρης Κωσταριάς, ο Δασάρχης Πύργου κ. Παναγιώτης Λάττας κ.ά.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ και Βιντεοκάλυψη από τον δημοσιογράφο της ΑΥΓΗΣ Πύργου Αντρέα ΑΥΓ. Καπογιάννη – ΑΝΚ


Ροή