Απαιτείται εγρήγορση και κανένα περιθώριο εφησυχασμού για τα κρούσματα στα σχολεία

Ημερομηνία: 02-12-2021

ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΓΙΑ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟ

Σύσκεψη με τους προϊσταμένους της Εκπαίδευσης στο Δημαρχείο Πύργου για την αύξηση κρουσμάτων covid 19 στα σχολεία

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος :  «Απαιτείται υπεύθυνη κοινωνική συμπεριφορά»

Σύσκεψη με τους προϊστάμενους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού κ. Νίκο Κλάδη και κ. Γιώργο Φωτεινόπουλο είχε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Γιάννης Πλεμμένος, λόγω της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στη μαθητική κοινότητα.

Αν και στατιστικά, τα κρούσματα τόσο στο γενικό πληθυσμό του Δήμου όσο και της μαθητικής κοινότητας, συγκριτικά με την διασπορά της επιδημίας παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, ωστόσο η ανοδική καμπύλη των αριθμών δεν επιτρέπει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Έτσι, και μετά τα τελευταία στοιχεία, ο δήμαρχος Πύργου κάλεσε στο γραφείο του τους διευθυντές υπηρεσιών για καλύτερη ενημέρωση και σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων, όποτε κριθούν απαραίτητες.

Δηλώσεις Δημάρχου

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο Δήμαρχος κ. Αντωνακόπουλος έκανε τις πιο κάτω δηλώσεις :

<<Παρακολουθούμε με προσοχή το φαινόμενο. Είχαμε επίσης επικοινωνία και με τον ΕΟΔΥ στην Πάτρα και είμαστε έτοιμοι αν χρειαστεί να κάνουμε πιο δυναμικές παρεμβάσεις. Οφείλουμε να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί. Με θρησκευτική ευλάβεια να τηρούμε τα μέτρα προσωπικής υγιεινής, να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό, να τηρούμε τις οδηγίες ανίχνευσης του κορονοϊού μετά την εμφάνιση κρουσμάτων στο περιβάλλον μας. Οι γονείς επίσης θα πρέπει να παρακολουθούν και να θερμομετρούν τα παιδιά και να δίνουν τις σωστές οδηγίες>>.

>Δεν χρειάζεται πανικός και ακραίες συμπεριφορές απέναντι σε μια επιδημία,  η οποία ούτως ή άλλως θέλει υπευθυνότητα και σωστή κοινωνική συμπεριφορά. Εάν τα ζητήματα δημόσιας υγείας δεν αντιμετωπιστούν με καθολικά μέτρα που θα τα υιοθετήσει ο πληθυσμός, δεν πρόκειται να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Διαρκώς έχουμε μεταλλάξεις. Είμαστε μια περιοχή με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού και γερασμένο πληθυσμό. Αν και είμαστε σε χαμηλά ποσοστά κρουσμάτων, είμαστε μια περιοχή με μεγάλο κίνδυνο να ανέβουν αν δεν επιδείξουμε υπευθυνότητα>>.

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΨΗ

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής Πύργου, θαύματα δεν γίνονται ούτε για την αποτροπή του κακού, είτε για την αποφυγή του πανικού. Να σταθμιστεί το γεγονός ότι ησυμπεριφορά του κόσμου δεν πρόκειται να αλλάξει από τη μια στιγμή στην άλλη. Και όπως είναι γνωστό από τη μέχρι τώρα εμειρία, λίγο να ξεφύγει η κατάσταση μετά δεν ελέγχεται, ούτε μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά…  Οι συγκριτικοί πίνακες και τα ποσοστα περισσότερο εφησυχασμό παράγουν παρά εγρήγορση!  Πρέπει από τώρα να ληφθούν περιοριστικά μέτρα για τα σχολεία, διότι η κατάσταση έχει καταστεί επικίνδυνη. Μην περιμένουμε να πέσει το μήλο κάτω από το δέντρο. Αυτό έδωσε τότε την έμπνευση στον Νεύτωνα να διατυπώσει την αδήριτη έννοια της βαρύτητας.   Σήμερα με την ραγδαία επιτάχυνση της νόσου και με τις αλλεπάλληλες μεταλλάξεις, όλοι καταλαβαίνουμε, η επιτάχυνση αυτήμπορεί να καταστί ανεξέλεγκτη με απρόβλεπτες συνέοειες για τον πληθυσμό. Ο Δήμος Πύργου να ενημερώσει τους υπεύθυνους του ΕΟΔΥ, για την εξελισσόμενη επικίνδυνη κατάσταση στα σχολεία του Πύργου και ενδεχομένως άλλων περιοχών.

ΑΝΚ


Ροή