ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ αγωνιστικής κινητοποίησης στις 15/9 έξω από τη ΔΕΗ στον Πύργο

Ημερομηνία: 11-09-2022

                                        Ανακοίνωση

 Σωματείο Εργαζομένων στα Εμπορικά Καταστήματα και Υπηρεσίες  Νομού Ηλείας

Όλοι και όλες στην κινητοποίηση των Σωματείων στις 15 Σεπτέμβρη 19:30 έξω από την ΔΕΗ στον Πύργο.

  • Την ώρα που η ακρίβεια θεριεύει και το νέο κύμα ανατιμήσεων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ετοιμάζονται νέες  ανατιμήσεις φωτιά από 8% έως 20% σε δεκάδες τρόφιμα και σε άλλα βασικά καταναλωτικά είδη. Οι αυξήσεις στο φυσικό αέριο στα τιμολόγια της ΔΕΗ έχουν πάρει φωτιά. Οδηγούνται  χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά σε απόγνωση, οι μισθοί, τα μεροκάματα, οι συντάξεις μειώνονται, δεν φτάνουν ούτε για 15 μέρες. Την ίδια ώρα οι επιχειρηματικοί όμιλοι και η  κυβέρνηση της ΝΔ  προκαλούν, ότι παίρνουν μέτρα υπέρ των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων με ψίχουλα που τα παίρνει ο άνεμος.
  • Που βλέπαμε την μισή Ελλάδα να καίγεται, ελπίζοντας να μην είναι το δικό μας σπίτι το επόμενο. Αυτή είναι η πολιτική τους που καίει τα δάση, καίει και τις ζωές μας.
  • Που τα κρούσματα της πανδημίας έχουν εκτοξευτεί, και δεν έχει  παρθεί κανένα μέτρο για να μη χαλάσει το «θαύμα» του Τουρισμού, ενώ έχουν χαθεί δεκάδες χιλιάδες ζωές.
  • Που η χώρα μας έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο Νατοϊκό στρατόπεδο, εμπλέκεται ακόμα πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με ευθύνη της τωρινής αλλά και παλιότερων κυβερνήσεων με ανυπολόγιστες συνέπειες για τον λαό μας.

Τώρα είναι η ώρα να περάσουμε στην αντεπίθεση.

Σήμερα είναι κρίσιμο κάθε αγώνας να γίνεται υπόθεση όλης της εργατικής τάξης  γιατί κοινά είναι τα προβλήματα, κοινός και ο ένοχος:

Είναι όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, που συνεχίζουν την αντιλαϊκή πολιτική εκεί που την σταμάτησε ο προηγούμενος. Όλοι μαζί, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ\ΚΙΝΑΛ, εξασφάλισαν το νομικό οπλοστάσιο για τις ομαδικές απολύσεις, για το πάγωμα των μισθών, για τις ατομικές συμβάσεις, για τους απεργοκτόνους νόμους και τη δουλειά χωρίς ωράριο.

Εδώ και τώρα διεκδικούμε:

  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό. Κατώτερος μισθός στα 825 ευρώ. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 660 ευρώ
  • 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

  • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ!

  • Καμία εμπλοκή για οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο.
  • Να ακυρωθεί η ελληνοαμερικάνικη συμφωνία για τις βάσεις

 

Όλοι και όλες στην κινητοποίηση των Σωματείων στις 15 Σεπτέμβρη 19:30 έξω από την ΔΕΗ στον Πύργο.


Ροή