70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΤΟΥ

Ημερομηνία: 22-03-2022

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ

Θα παραστεί και θα μιλήσει στην Αμαλιάδα ο Γ.Γ του ΚΚΕ Δημήτργς Κουτσούμπας

 

 

Μεγάλες εκδηλώσεις ήδη πραγματοποιούνται σε Πύργο και Αμαλιάδα και θα κορυφωθούν την Κυριακή 3 Απριλίου 2022, με την πολιτική ομιλία του Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ο Μπελογιάννης και οι σύντροφοί του που εκτελέστηκαν άδικα από το κράτος που επικράτησε στον εμφύλιο πόλεμο ένεκα της μεγάλης στρατιωτικής  βοήθειας της Αμερικής και της μεγάλης απραξίας της Σοβιετικής Ένωσης, το κράτος της αστικής άρχουσας τάξης θα φέρει εσαεί το στίγμα μιας εκδικητικής εγκληματικής ενέργειας, που προώθησε η ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ , μέσω των υποτακτικών τους.

Αυτή είναι με λίγα λόγια η πραγματικότητα.   ΑΝΚ

888888888888888888888888888888888888888888888888888

 

Από την Τ.Ε. Ηλείας του ΚΚΕ λάβαμε και δημοσιεύουμε τα πιο κάτω :

<<Συμπληρώνονται φέτος 70 χρόνια από την ημέρα που εκτελέστηκε ο Νίκος Μπελογιάννης. Τιμώντας τη μνήμη του Νίκου Μπελογιάννη τιμάμε μια ολόκληρη γενιά, οι οποίοι έμειναν αλύγιστοι μπροστά στις δυσκολίες της ταξικής πάλης.

Ο Μπελογιάννης δε δίδαξε μόνο με τον θάνατό του, αλλά και τη ζωή του. Ήταν ο κομμουνιστής που συνδύαζε υποδειγματικά τη θεωρία με την πράξη, τη διανοητική με την πρακτική δουλειά. Τέτοιες αξίες δε χάνουν ποτέ τη σημασία τους, είναι οδηγός για τους Κομμουνιστές και τις Κομμουνίστριες, για τον λαό μας στον αγώνα του, για ένα διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό.

Σήμερα, στην εποχή της «ψηφιακής οικονομίας» και της πλατιάς εφαρμογής νέων τεχνολογιών, υπάρχουν οι επιστημονικές, τεχνολογικές και παραγωγικές δυνατότητες για να ζήσουμε όλοι οι εργαζόμενοι πολύ καλύτερα, με βάση τις σύγχρονες λαϊκές και κοινωνικές ανάγκες.

Την ίδια ώρα όμως, οι νέες γενιές όχι μόνο καταδικάζονται να ζουν πίσω από τις δυνατότητες της εποχής, αλλά ζουν και με χειρότερους ακόμα όρους σε σχέση με τις παλιότερες γενεές. Αυτό που μπαίνει εμπόδιο στη λαϊκή ευημερία και ακυρώνει τις δυνατότητες για σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής, είναι ότι όλοι μας έχουμε απέναντί μας ένα εχθρικό κράτος, μια οικονομία και συνολικά μια κοινωνική οργάνωση, που λειτουργούν με κριτήριο τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, με το πώς θα μεγαλώσουν τα κέρδη τους, πώς θα βγαίνουν νικητές στον ανταγωνισμό με τους αντιπάλους τους.

Αυτά τα συμφέροντα έχουν υπηρετήσει όλες οι εκδοχές της αστικής διακυβέρνησης: Κεντροδεξιές και κεντροαριστερές, δεξιές και «αριστερές». Κυβερνήσεις μονοκομματικές και συνεργασίας. Μονοκομματικές κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Κυβερνήσεις συνεργασίας μεταξύ τους, παρά το ότι ήταν «ορκισμένοι» ανταγωνιστές της κυβερνητικής εναλλαγής. Κυβερνήσεις με πρωθυπουργούς και υπουργούς τεχνοκράτες και «ειδικούς». Η «πρώτη φορά αριστερή» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ.

30 χρόνια μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και την ανατροπή του σοσιαλισμού, για την οποία πανηγύρισαν πολλοί, επειδή υποτίθεται θα έκανε τον κόσμο πιο “ειρηνικό” και “ασφαλή”, ένας ακόμη ιμπεριαλιστικός πόλεμος ξεσπά σε ευρωπαϊκό έδαφος, μετά τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και αλλού.

Μπροστά στο νέο έγκλημα η απάντηση του Λαού μπορεί να είναι μόνο μία:  ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. Κυρίαρχοι είναι μόνο οι λαοί που πρέπει να καταδικάσουν παντού τις αστικές τάξεις και κυβερνήσεις των χωρών τους, οι οποίες τους οδηγούν στη σφαγή, τόσο στην Ουκρανία, όσο και στη  Ρωσία.

Ο Ελληνικός λαός πρέπει να βροντοφωνάξει να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας. Να κλείσουν τώρα οι αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας. Να δυναμώσει η πάλη για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Αυτό που αποδεικνύεται καθημερινά ότι η μόνη απάντηση της ανθρωπότητας στη λαίλαπα που καθημερινά αντιμετωπίζει είναι ο Σοσιαλισμός. Ο σοσιαλισμός είναι η πραγματική πρόοδος, η κοινωνία στην οποία οι εργαζόμενοι βγαίνουν απ’ το περιθώριο της πολιτικής ζωής και συμμετέχουν, ισότιμα άνδρες και γυναίκες, ενεργά στη λήψη, στην εφαρμογή και στον έλεγχο των αποφάσεων, γιατί έχουν πλέον την εξουσία στα δικά τους χέρια. Το πραγματικά νέο είναι η κοινωνική ιδιοκτησία όλου του πλούτου που υπάρχει, ώστε να πάψει να λειτουργεί η οικονομία με κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος. Πάνω σ’ αυτό το γόνιμο έδαφος, ο κεντρικός σχεδιασμός της παραγωγής μπορεί να θέσει και να πετύχει επιστημονικά καθορισμένους κοινωνικούς στόχους στην αγροτική και βιομηχανική παραγωγή, στις κοινωνικές υπηρεσίες.

Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά και διαθέτει όλες του τις δυνάμεις, για να οργανώσει ο λαός την αντεπίθεσή του, να βάλουν οι εργαζόμενοι τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις. Να οργανώσουμε την πάλη μας για τα προβλήματά μας, να φέρουμε τις ανάγκες στο προσκήνιο, να αναμετρηθούμε με τους μεγάλους ενόχους για την κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα, την εξουσία του κεφαλαίου και τους συμμάχους της, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Σε αυτό τον αγώνα που συνεχίζεται και σήμερα έδωσαν τη ζωή τους ο Νίκος Μπελογιάννης και οι σύντροφοι του.  Για αυτό και η ανθρωπότητα τους κατατάσσει στα πιο πρωτοπόρα μυαλά της.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε Πύργο και Αμαλιάδα και θα κορυφωθούν με την ομιλία του Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στις 3 Απριλίου στην Αμαλιάδα είναι:

ΠΥΡΓΟΣ

Έκθεση με αρχειακό υλικό 20 – 24 Μαρτίου στα γραφεία της Τ.Ε Ηλείας του ΚΚΕ.

Η έκθεση θα είναι καθημερινά ανοιχτή από τις 5:00μμ-9:00 μμ.

Στα πλαίσια της έκθεσης την Δευτέρα 21 Μάρτη στις 8:00 μ.μ. θα γίνει προβολή του ντοκιμαντέρ «Μακρόνησος: Μπόλικη πέτρα, μπόλικη καρδιά» και την Πέμπτη 24 Μάρτη στις 8:30 μ.μ. θα γίνει προβολή βίντεο για τη ζωή του Ν. Μπελογιάννη το οποίο είναι παραγωγή της ΚΟ.

ΑΜΑΛΙΑΔΑ

Έκθεση με αρχειακό υλικό 27 Μαρτίου – 3 Απριλίου στο Πολυχώρο Πολιτισμού Αμαλιάδας. Η έκθεση θα είναι καθημερινά ανοιχτή από τις 5:00μμ-9:00 μμ. Παρασκευή 1 Απριλίου και Σάββατο 2 Απριλίου θα είναι ανοιχτή και τα πρωινά από 10:00 π.μ.-1:00μ.μ.

Στο πλαίσιο της έκθεσης την Δευτέρα 28 Μάρτη στις 8:30 μ.μ. θα γίνει προβολή του ντοκιμαντέρ: «Μακρόνησος: Μπόλικη πέτρα, μπόλικη καρδιά» στο cine cinema . Την Τρίτη 29 Μάρτη στις 8:30 μ.μ θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης και θα γίνει εκδήλωση με θέμα το αστικό πολιτικό σύστημα και το αστικό δίκαιο. Θα φωταγωγηθεί ο χώρος της έκθεσης με το πορτραίτο του Νίκου Μπελογιάννη.

Την Κυριακή 3 Απριλίου στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η Πολιτική εκδήλωση στην πλ. Μπελογιάννη, με ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα και καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Την ίδια μέρα, πριν την εκδήλωση, στο κτήριο που στεγάζεται σήμερα το 1ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας όπου αποφοίτησε ο Ν. Μπελογιάννης, ο Δ. Κουτσούμπας θα κάνει τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινης επιγραφής προς τιμήν του Νίκου Μπελογιάννη>>.

 


Ροή