ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ *ΚΟΤΤΕΪΚΑ* ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ ΤΩΝ ΛΕΧΑΙΝΩΝ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΤΙΤΑΝΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΟΡΙΟΘΕΤΗΘΕΙ {ΩΡΑ 6.30 μ.μ.}
Οι δυνάμεις πυρόσβεσης επίγειες και εναέριες έδωσαν και δίνουν μεγάλη μάχη για να την οριοθετήσουν

Από ενωρίς το απόγευμα έχει σημάνει συναγερμός στις δυνάμεις πυρόσβεσης, για το νέο μεγάλο μέτωπο πυρκαγιάς, μετά το Μουζάκι χθες, που αναπτύχθηκε ανατολικά της Δημοτικής Κοινότητας Μέλισσας των Λεχαινών του ενιαίου Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, στην τοποθεσία <<Κοττέικα>>.
Ρίχτηκαν στη μάχη 30 οχήματα, 6 εναέρια μέσα και 2 επί πλέον πεζοπόρα τμήματα. Ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης με την Πολιτική του Προστασία διέθεσε υδροφόρες και μηχανήματα του Δήμου.
Η πυρκαγιά ενωρίς το απόγευμα σήμερα Δευτέρα 10/8/2026, σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα έκαιγε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή <<Κοττέικα>> της Τοπικής Κοινότητας Μέλισσα των Λεχαινών, πριν επεκταθεί και όταν λόγω του ισχυρού ανέμου έπαιρνε κατεύθυνση προς την Κοινότητα, έγινε μεγάλη κινητοποίηση. Μάλιστα από την Π.Υ. Πύργου όλο το δυναμικό βρέθηκε στο πεδίο. Πιο μπροστά είχε το Πυροσβεστικό Σώμα εκδώσει την πιο κάτω ανακοίνωση :
<<Κινητοποιήθηκαν 25 #πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 6ης #ΕΜΟΔΕ, #εθελοντές, 5 οχήματα και 3 Α/Φ. Συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ>>.
Ρεπορτάζ του ΑΝΚ