Στην Ελλάδα δεν θα περάσει ποτέ πια ο φασισμός! Η επέτειος δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Ημερομηνία: 18-09-2022

Η σημερινή επέτειος των 9 χρόνων από την ειδεχθή δολοφονία του Αντιφασίστα Τραγουδιστή Παύλου Φύσσα από τους αιμοδιψείς φασίστες της  Ναζιστικής <<Χρυσής Αυγής>> συμπίπτει με τη δίκη τους σε δεύτερο βαθμό, για να μπουν στη φυλακή μέχρι θανάτου!

 

 

Σήμερα συμπληρώνονται 9 χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία  του πολιτικοποιημένου Αντιφασίστα Τραγουδιστή Παύλου Φύσσα, από τα αιμοδιψή φασιστικά κατακάθια της ελληνικής κοινωνίας της Ναζιστικής <<Χρυσής Αυγής>>.  Η σημερινή επέτειος συμπίπτει χρονικά με την επικείμενη δίκη σε δεύτερο βαθμό αυτών των αιμοβόρων καθαρμάτων, τα οποία ευτυχώς ο δημοκρατικάσκεπτόμενος ελληνικός λαός τους πέταξε έξω από την Βουλή των Ελλήνων, που τόσο μισούνοι φασίστες και γι΄αυτό την κατηγορούν ασύστολα!  Τώρα με τη δεύτερη δίκη οι δημοκράτες Έλληνες όλων των αποχρώσεων ελπίζουν και προσδοκούν να φυλακιστούν ισοβίως μέχρι θανάτου.  Να τσακιστεί ο φασισμός σε κάθε γωνιά ελληνική και να μη φοβάστε, όπως δεν φοβόταν και ο Παύλος, το τραγούδι του οποίου <<Γάμα τους>>, για τα φασιστικά αποβράσματα,  ήταν και ένας από τους λόγους που τον στοχοποίησαν οι χρυσαυγίτες φασίστες δολοφόνοι.

Σήμερα  Κυριακή 18 του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη 2022,  το απόγευμα στο Κερατσίνι,  έλαβε χώρα μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση στη μνήμη του, με την υψωμένη γροθιά και τον όρκο να εξοντωθεί από παντού ο Φασισμός!

**  Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Πολιτισμού «Παύλος Killah P. Φύσσας» θυμίζει ότι τις επόμενες μέρες ξεκινάει η διαδικασία της δίκης της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό. Στο κάλεσμά του αναφέρει χαρακτηριστικά :

<<Η ένατη επέτειος της δολοφονίας του Παύλου από τάγμα εφόδου της Χ.Α. συμπίπτει με την ουσιαστική έναρξη της δευτεροβάθμιας δίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, όπου δικάζονται οι εφέσεις των χρυσαυγιτών σε μια προσπάθεια ανάκλησης της ιστορικής πρωτόδικης απόφασης της 7ης Οκτωβρίου του 2020.

Εννέα χρόνια τώρα, η οικογένεια του Παύλου και οι άνθρωποι της στεκόμαστε περήφανα στο δημόσιο χώρο και μέσω κοινωνικών και πολιτισμικών δράσεων και παρεμβάσεων προσπαθούμε να ακολουθήσουμε το δρόμο που ο Παύλος και τόσοι άλλοι χαράξανε. Το δρόμο του αντιφασισμού, το δρόμο του κινήματος της Ζωής ενάντια σε εκείνο του θανάτου.

Οι εκδηλώσεις του αντιφασιστικού Σεπτέμβρη κάθε χρόνο -έτσι και φέτος- συνιστούν την κορύφωση αυτής της προσπάθειας μας, συνιστούν την πεμπτουσία της παρουσίας μας στο δημόσιο χώρο, συνιστούν την μεγάλη μας συλλογική συνεύρεση ενάντια στο φασισμό και όλες τις συμπεριφορές και αντιλήψεις που υφέρπουν στην καθημερινότητα μας και τον τροφοδοτούν.

Δεν εφησυχάζουμε, δεν ξεχνάμε!>>.

 

Δημοσιογράφος Αντρέας ΑΥΓ. Καπογιάννης – ΑΝΚ


Ροή