Σε ετοιμότητα ο Δήμος Πηνειού για την επερχόμενη κακοκαιρία

Ημερομηνία: 13-10-2021

ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ: ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ!

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πολιτική Προστασία του Δήμου Πηνειού για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων που ενδέχεται να προκαλέσει  η κακοκαιρία «Μπάλλος».

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ συνεδρίασε την Τετάρτη το μεσημέρι το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πηνειού με θέμα «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων».

Παρόντες ο Διοικητής της ΠΥ Αμαλιάδας αντιπύραρχος κ. Κων. Χριπάτσιος, ο Διοικητής της ΠΥ Λεχαινών αντιπύραρχος κ Ευστράτιος Πετράκης , αστυνομικός εκπρόσωπος του Διοικητή του ΑΤ Πηνειού, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προτασίας του Δήμου κ. Γιάννης Καραμπίνης, ο  Δημοτικός Σύμβουλος κ. Π. Θανόπουλος και η προισταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Δ. Τσάφα.

Η κακοκαιρία θα πλήξει τη χώρα μας από το βράδυ της Τετάρτης  13 προς Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς όπως διαπιστώθηκε στη συνεδρίαση θα βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και εγρήγορσης, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα ενδεχόμενα προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Προσοχή στις οδηγίες!

Ενόψει της κακοκαιρίας, καλούμε όλους τους πολίτες στις παραπάνω περιοχές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες:

Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σας σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

Αν βρίσκεστε σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν, αποφεύγετε την παραμονή σας σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους.

Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα. Για κανένα λόγο.

Παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα ενημέρωσης και ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των Αρχών.

Μένουμε σε εγρήγορση! Μένουμε σε επιφυλακή! Ακολουθούμε τις οδηγίες!

**  Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.


Ροή