Ο Δήμος Πύργου ζητά αναθεώρηση της απόφασης για συγχωνεύσεις τμημάτων

Ημερομηνία: 12-10-2021

Παρέμβαση στο υπουργείο Παιδείας από τον Δήμο

για την αποτροπή συγχωνεύσεων τμημάτων σε Γυμνάσια του Πύργου

Την αντίθεση του σε προωθούμενες συγχωνεύσεις τμημάτων σε Γυμνάσια της πόλης εκφράζει ο Δήμος Πύργου. Απευθυνόμενος εγγράφως προς το Υπουργείο Παιδείας (την υπουργό κ. Κεραμέως και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες), ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος συντάσσεται με το συλλογικό κίνημα των γονέων και κηδεμόνων σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ Ηλείας και τον πρόεδρό της Τρύφωνα Αθανασόπουλο, σε κοινό μέτωπο προσπάθειας ακύρωσης αυτής της ανθυγιεινής και αντιεκπαιδευτικής πρότασης. Κι επισημαίνει:

“Ενημερωθήκαμε από τους εκπαιδευτικούς του Δήμου μας ότι το Υπουργείο Παιδείας προωθεί συγχωνεύσεις τμημάτων στο 3ο και 4ο Γυμνάσιο Πύργου. Με προφορικές εντολές, ζητήθηκε να «στριμωχτούν» τουλάχιστον 27 παιδιά ανά αίθουσα που μέχρι πρότινος δεν ξεπερνούσαν τους 19-20 μαθητές.

Όλο το προηγούμενο διάστημα όπου η διδασκαλία περιορίστηκε στη μορφή της τηλεκπαίδευσης, ανέδειξε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο την αναγκαιότητα μείωσης των μαθητών ανά τμήμα για λόγους υγιεινής-ασφάλειας, αλλά και την ανάγκη για κάλυψη των μαθησιακών κενών που προέκυψαν κατά την περίοδο της πανδημίας.

Θεωρούμε μια τέτοια κίνηση άκρως επικίνδυνη τόσο για την διεξαγωγή της διδασκαλίας, όσο και για την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Μετά από 20 μήνες πανδημίας, όπου οι μαθητές και η εκπαιδευτική κοινότητα κλήθηκαν να βιώσουν μια πρωτόγνωρη πραγματικότητα και να προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα, δεν μπορούν οι μαθητές να στοιβάζονται μέσα σε λίγα τετραγωνικά και να αντιμετωπίζονται ως μαθητές ενός «κατώτερου» Θεού!

**  Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε την αναθεώρηση της προφορικής εντολής στους Διευθυντές των σχολικών μονάδων – αν και στη δημόσια διοίκηση δεν υπάρχουν προφορικές εντολές παρά μόνο επίσημα έγγραφα».


Ροή