Να μας ζήσει ο νεοφώτιστος Ανδρέας!

Ημερομηνία: 03-10-2021

Ένα ευχάριστο γεγονός και μάλιστα διπλής χαράς έλαβε χώρα σήμερα Κυριακή 3 του ηλιόλουστου Οκτώβρη 2021.

Ο δευτερότοκος γιος, μετά τον Παναγιώτη τους,  των αγαπητών μας ανιψιών Ειρήνης Δόξα – Τσατσαμπά και Κώστα Τσατσαμπά, Εκπαιδευτικού και Μαθηματικού αντίστοιχα, Βαπτίστηκε σήμερα και πήρε το όνομα Ανδρέας.

Τι ευχάριστο διπλό γεγονός , καθώς ο περιχαρής παππούς Ανδρέας Δόξας, γιος του Ποιητή του Φωτός Τάκη Δόξα, είχε επίσης σήμερα 3 του Οκτώβρη τα γενέθλιά του και στο γεύμα μετά την τέλεση του μυστηρίου της βάπτισης, η σύζυγός του Ρούλα είχε ετοιμάσει κάνοντας έκπληξη μία τούρτα με  κεράκια!

Η βάπτιση ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι, στον Ι.Ν.  Αγίας Κυριακής, της Αρχαίας Πίσας (πρώην Μιράκα), όπου προέστη ο εφημέριος του ναού π. Νικόλαος Μπακατσέλος. Στο δεξιό ψαλτήρι έψελνε με την υπέροχη φωνή της η κ. Ασημίνα Μπίρμπα.

Νονοί ήταν ο Χρήστος και η Μαίρη Τσατσαμπά, που χάρισαν το όνομα Ανδρέας, του ευτυχισμένου παππού Ανδρέα Τ. Δόξα, το οποίο προέρχεται από τον παππού μας, που ήρθε από το ιστορικό Δούκα της Ηλείας και εγκαταστάθηκε στον Πύργο.

Να σημειωθεί επίσης ότι ο νονός Χρήστος  Τ. Τσατσαμπάς είναι  θείος του νεοφώτιστου Ανδρέα και διευθύνει το γνωστό  <<Ωδείο Χρήστος Τσατσαμπάς>>  και η νονά σύζυγός του Μαίρη είναι στη Γραμματεία του εν λόγω Ωδείου.

Μετά την βάπτιση παρατέθηκε γεύμα χαράς στον υπέρο0χο χώρο <<Βάκχος>> της Αρχαίας Πίσας.

Όλα όμορφα,  όλα ωραία, να μας ζήσει ο νεοφώτιστος Ανδρέας!

 

Δημοσιογράφος Αντρέας ΑΥΓ. Καπογιάννης

 


Ροή