Με ξεχωριστή επιτυχία η παρουσίαση χθες 16/5 του βιβλίου *Δούρειος Ίππος* Κώστα Κρομμύδα

Ημερομηνία: 18-05-2022

Η επιτυχημένη εκδήλωση του Βιβλιοπωλείου <<Κορκολής>>  στην παρουσίαση του βιβλίου <<Δούρειος  Ίππος>>

Μίλησε γι΄αυτό η φιλόλογις καθηγήτρια Κατερίνα Παρασκευοπούλου

Παρέστη και μίλησε ο συγγραφέας Κώστας Κρομμύδας

 

 

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε, όπως γράψαμε και χθες, η παρουσίαση του βιβλίου <<Δούρειος Ίππος>>, που συνέγραψε ο γνωστός ηθοποιός Κώστας Κρομμύδας, που όπως είπε και ο ίδιος, τα τελευταία 10 χρόνια ασχολείται με το γράψιμο και δεν ασχολείται πλέον με το θέατρο και την υποκριτική.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα χθες Δευτέρα 16 του Μάη, στις 8 το απόβραδο, στον αύλειο χώρο του δημοτικού θεάτρου <<Απόλλων>>  Πύργου.Η διοργάνωση και φιλοξενία έγινε από το γνωσυό Βιβλιοπωλείο της πόλης του Πύργου  <<ΚΟΡΚΟΛΗΣ>> και η ιδιοκτήτριά του κα Δώρα Κορκολή άνοιξε με το καλωσόρισμα στο κοινό που γέμισε ασφυκτικά τον χώρο εκεί. Επί της υποδοχής και τα παιδιά της, ο Σπύρος και ο Σωτήρης

Το βιβλίο παρουσίασε η φιλόλογος καθηγήτρια κα Κατερίνα Παρασκευοπούλου, η οποία έχει και την ιδιότητα της προέδρου του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου. Η κα Παρασκευοπούλου έχοντας διαβάσει εξ ολοκλήρου αυτό το βιβλίο, είχε τη δυνατότητα να μπορεί να κρίνει επακριβώς τις βασικές πτυχές αυτού. Το βιβλίο,  είπε,  έχει μια έντονη πλοκή και κρατά το ενδιαφέρον του αναγνώστη.  Η πλοκή του είναι σαν κινηματογραφική ταινία. Ο <<Δούρειος  Ίππος>>  αφορά ένα κεντρικό ήρωα και έχει να κάνει με τον <<αφανή>> κόσμο της κατασκοπίας. Πρόκειται για ένα συγγραφικό έργο κατασκοπίας με δίκτυα πρακτόρων ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Ο <<Δούρειος Ίππος>> λοιπόν είναι ένας κωδικός πρακτόρων  και επεσήμανε ότι σήμερα οι σύγχρονοι πόλεμοι δεν διεξάγονται στα πεδία των μαχών, αλλά στη <<χωροσφαίρα>>  των υπολογιστών! Κλείνοντας την παρουσίαση του βιβλίου, η κα Παρασκευοπούλου διάβασε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από αυτό.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο συγγραφέας του βιβλίου Κώστας Κρομμύδας, ο οποίος έδωσε μία εικόνα μεταξύ μυθοπλασίας και πραγματικότητας εκ του γεγονότος ότι, ως ανέφερε ο ίδιος, έμαθε πολλά γυρω από την κατασκοπία, αλλά  <<αποκαλύπτει>> μόνο όσα μπορούν να αποκαλυφθούν δίνοντας ταυτόχρονα και μία εικόνα μυστηρίου και σασπένς! Εμπεριέχεται επίσης στο βιβλίο το ερωτικό στοιχείο, όλοι οι συγγραφείς το επιδιώκουν αυτό για ευνόητους λόγους, αλλά και μεταφυσικές καταστάσεις, προσφιλής και αυτή μέθοδος προσέλκυσης τοιυ ενδιαφέροντος!  Μάλιστα ο συγγραφέας επεσήμανε ότι η έννοια του <<πεπρωμένου>> ή άλλως πώς της μοιρολατρείας, κατέχει θέση <<κλειδί>> στην όλη δομή του μυθοπλαστικού αυτού βιβλίου.  Αναφερόμενος στα της κατασκοπίας έβγαλε στη δημοσιότητα το όνομα ενός Έλληνα, που διετέλεσε κατάσοπος επί 15 χρόνια, του Β.Γ.  ο οποίος συγκέντρωνε πληροφορίες για τις κινήσεις των Τούρκων και ενημέρωνε τις ελληνικές αρχές!  Αυτός ο άνθρωπος  δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή. Έτσι λοιπόν ο <<Δούρειος Ίππος>> κινείται μεταξύ μύθου και πραγματικότητας, μεταξύ φαντασίας και του πεπρωμένου ενός εκάστου, που μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε.

Στην ωραία αυτή εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Πύργου κ. Γιάννης Πλεμμένος, η πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Πύργου κα Μαριάνθη Σταθοπούλου, η αντιπρόεδρος του ΔΟΠΠ κα Αγγελική Ζάγκλαρη, η πρ. πρόεδρος και νυν αντιπρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου κα Τούλα Καλαμπόκα, ο πρ. πρόεδρος του ΔΟΠΠ  κ. Χάρης Μικελόπουλος, η έφορος της Χορωδίας του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου κ.ά.

Ρεπορτάζ  Αντρέα ΑΥΓ. Καπογιάννη – ΑΝΚ

 


Ροή