Με το βλέμμα στο μέλλον έκλεισε τις πύλες του το 1ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 10-05-2022

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ

Η όμορφη τελετή λήξης το βράδυ της περασμένης Κυριακής και η ελπιδοφόρα προοπτική για το μέλλον!

 

 

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και κυρίως την επόμενη χρονιά έκλεισε την Κυριακή 8 του δημιουργικού Μάη 2022, τις πύλες του, το πρώτο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, που έλαβε χώρα στον πανέμορφο Πολυχώρο Πολιτισμού του Δήμου Ήλιδας.

 

 

Για ένα τριήμερο έδωσε στην πόλη της Αμαλιάδας, που πρωτοπορεί σε ζητήματα Πολιτισμού,  έναν ούρειο άνεμο ελευθερίας τους λόγου, δημοκρατίας του πνεύματος και τέρψης της ψυχής. Παρακολούθησα και τις τρεις μέρες το Φεστιβάλ και μπορώ να εκγράσω την ευαρέσκειά μου, γιατί λειτούργησαν όλα άψογα και συντονισμένα, λες και ήταν όλα από καιρό έτοιμα. Αυτό σημαίνει ότι η δύναμη της θέλησης για ένα σκοπό, υπερνικά όλα ρτα εμπόδια, αν υπάρχουν, στην πορεία. Αξίζουν λοιπόν οι διοργανωτές τα δημόσια συγχαρητήρια και είναι οι : Δήμος Ήλιδας,  Θεατρική Ομάδα Εθελοντών Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης Δήμου Ήλιδας,  ερασιΤΕΧΝΕΣ,  στην Σκηνή – Αποχρώσεις.

 

 

Το φετινό Φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στον καταπληκτικό ερασιτέχνη ηθοποιό και εξαιρετικό άνθρωπο Ανδρέα Φραγκογιαννόπουλο, το σύντομο βιογραφικό ιστορικό του οποίου προβαλλόταν σε κάθε έναρξη παραστάσεων.  Την επόμενη χρονιά, όπως είπε ο Δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης, το δεύτερο Φεστιβάλ θα είναι αφιερωμένο στον σημαντικό πνευματικό άνθρωπο της περιοχής, τον αείμνηστο Γιάννη Παπανδρικόπουλο.

 

 

Αγαπώ την Τέχνη και τους ανθρώπους που την υπηρετούν! Είναι μεγάλη υπόθεση ο Πολιτισμός! Μπορεί να αλλάξει τον ρου της Ιστορίας! Και αργά ή γρήγορα αυτό θα γίνει πράξη!  Σε προηγούμενο Αρθρορεπορτάζ έριξα την ιδέα, όπως αυτό το Φεστιβάλ μεγαλώσει και πάρει διάσταση Παμπελοποννησιακή και να διαρκεί τουλάχιστον μία εβδομάδα! Οι οιωνοί είναι καλοί και επομένως δεν χρειάζεται να γίνει καμιά <<θυσία>> και αν θα γίνει θα είναι μόνο θεατρική!

Όσον αφορά τα οκτώ θεατρικά δρώμενα, μονόπρακτα κατά κύριο λόγο, ήταν όλα εξαιρετικά από κάθε άποψη, σκηνοθετική, υποκριτική, μυθοπλαστική.  Υπήρξαν εκπληκτικές ερμηνείες, αλλά και όλα τα θεατρικά σχήματα απέδωσαν εξαιρετικό θεατρικό λόγο! Τι σημαίνει αυτό? Σημαίνει ότι η Αμαλιάδα γίνεται η κοιτίδα ενός σημαντικού θεσμού, καθώς διαθέτει πλέον εξαιρετικής υφής στελέχη, που συγκροτούν άρτιες θεατρικές ομάδες.

 

 

Στους σκηνοθέτες και ηθοποιούς δόθηκαν τιμητικά διπλώματα από τον υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου Δήμου Ήλιδας κ. Βασίλη Καψή, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής.

Φωτογραφικό υλικό με στιγμιότυπα από τις ερμηνευτικές αποδόσεις των ηθοποιών θα δημοσιεύσω αύριο Τετάρτη 11 του ερωτοτροπούντος Μάη 2022.

Αρθρορεπορτάζ από τον δημοσιογράφο Αντρέα ΑΥΓ. Καπογιάννη – ΑΝΚ

 


Ροή