ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

Ημερομηνία: 16-09-2021

Η συνάντηση του Δημάρχου Πύργου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αθήνα.

Με ένα από τα βασικότερα θέματα συζήτησης να είναι η έντονη ανάγκη έγκαιρης και δίκαιης αποζημίωσης των αγροτών και καλλιεργητών, μετά τις μεγάλες ζημιές που έχουν προκληθεί τόσο από τα καιρικά φαινόμενα των προηγούμενων αρκετών μηνών όσο κι από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, πραγματοποιήθηκε η πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υπουργού, ήταν παρόντες, κι ο αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος κι ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου δημάρχου και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Γιώργος Καραστέργιος. Ο κ. Αντωνακόπουλος έκανε εκτενή αναφορά στα μεγάλα πλήγματα που υπέστησαν αλλεπάλληλα η ελαιοκαλλιέργεια, η παραγωγή σταφίδας, καθώς κι άλλες καλλιέργειες της περιοχής του Δήμου Πύργου.

Επεσήμανε πως ήδη από την αρχή της χρονιάς η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη κατά σειρά με παγετούς, με χαλάζι, με ξηρασία, με καύσωνα, κι έπειτα με τις πυρκαγιές. “Είναι πλέον ζήτημα επιβίωσης των ανθρώπων αυτών το να αποζημιωθούν έγκαιρα και δίκαια”, τόνισε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Πύργου.

Αναφέρθηκε επίσης στα απαιτούμενα εγγειοβελτιωτικά έργα, θέτοντας το μεγάλο θέμα της υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου, ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για τον πρωτογενή τομέα. “Είναι ανάγκη η άμεση ένταξη της υπογειοποίησης του συνόλου του αρδευτικού δικτύου της Ηλείας στο Ταμείο Ανάκαμψης ή σε άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα”, επεσήμανε, ενώ υπενθύμισε πως εδώ και χρόνια υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου, που καλύπτει όλους τους ΤΟΕΒ.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στο επίκεντρο βρέθηκαν κι οι δυνατότητες συνεργασίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με ένα από αυτά να είναι ο αγροτουρισμός. Για τον οποίο τα φυσικά και γεωγραφικά πλεονεκτήματα της ευρύτερης περιοχής, όχι απλά επιτρέπουν αλλά ουσιαστικά επιβάλουν την ανάπτυξη του.

Ο κ. Αντωνακόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το πολύ καλό κλίμα που υπήρξε στη συνάντηση και τη συνεργασία που είχαν με τον Υπουργό. Ενώ μάλιστα όπως αναφέρθηκε, ο κ. Λιβανός δεσμεύτηκε να επισκεφτεί το Νομό μας σε προσεχές σύντομο χρονικό διάστημα.


Ροή