Κάλεσμα μνήμης για τον σπουδαίο συμπολίτη και συνεργάτη μας Αλέκο Κάζογλη,11χρόνια μακριά μας

Ημερομηνία: 11-05-2022

11 χρόνια  από την ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα του σπουδαίου Αλέκου Κάζογλη διαπρεπούς Δικηγόρου και διακεκριμένου συνεργάτη της <<Αυγής>> Πύργου

 

Ο Αλέκος Κάζογλης γεννήθηκε στον Πύργο. Σπούδασε Νομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Δικηγόρησε πολλά χρόνια αρχικά στον Πύργο και μετά στην Αθήνα. Δεινός ρήτορας και άριστος Δικηγόρος με επιστημονική και ηθική αξιοσύνη που τον επέβαλε ως συνεργάτη στον τότε μεγάλο Δικηγόρο Πατρών και μετέπειτα Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο.

Το 1964 εξελέγη Αντιδήμαρχος Πύργου και στη συνέχεια πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου. Από το 1974, με τη Μεταπολίτευση, ως το 1981 διετέλεσε διαδοχικά Νομάρχης Γρεβενών, Βοιωτίας, Ανατολικής Αττικής και Αττικής. Ως Νομάρχης υπηρέτησε πιστά, ειλικρινά, έντιμα και με ανιδιοτέλεια τον απλό Έλληνα. Με τη λογοτεχνία ασχολήθηκε από νεαρή ηλικία και εξέδωσε τα βιβλία “Φθινοπωρινό”(ποιήματα), “Θητεία Μοναξιάς”(διηγήματα) και “Χρονικά”(δοκίμια). Έχει δημοσιεύσει πεζογραφήματα, κριτικές, άρθρα και μελέτες σε πολλά ελληνικά και ξένα περιοδικά, ενώ στο “Ιστορικόν Λεξικόν των Πατρών” του Κ. Τριανταφύλλου υπάρχει λήμμα  στο όνομά του.  Υπήρξε μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Λογοτεχνών και του Φιλολογικού Συλλόγου “Παρνασσός”, Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Πύργου αλλά και  του Ροταριανού Ομίλου Αθηνών.  Τιμήθηκε με πολλά παράσημα και διακρίσεις και μετείχε σε πολλές επίσημες αποστολές και συνέδρια του εξωτερικού.

Πιστός φίλος και συνεργάτης της αγαπημένης του Αυγής Πύργου, τα τελευταία δέκα περίπου χρόνια διατηρούσε μόνιμη στήλη στην εφημερίδα με τίτλο “Παρεμβάσεις και Αποδράσεις”. Αν και τα μετανομαρχιακά του χρόνια δικηγόρησε και έζησε στην Αθήνα, δεν έπαψε να είναι Ηλειολάτρης και Πυργολάτρης αθεράπευτος, κι αυτή τη λατρεία την εξέφραζε μέσα από τις στήλες της αγαπημένης εφημερίδας του Αυγής Πύργου.

Έφυγε από τη ζωή στις 8 Μαϊου 2011, αλλά το πνεύμα του παραμένει φάρος και πυξίδα σε ευθυτενή πορεία ωθώντας ενδόψυχα την εκλεκτή θυγατέρα  του Ήρα Κάζογλη, που συνεχίζει έκτοτε τη συνεργασία με την Εφημερίδα μας βαδίζοντας θαρρετά στα χνάρια τα δικά του, με μια φωνή και μια γραφή κόσμημα ελεύθερου λόγου κρατώντας τη στήλη του Δευτεριάτικου Χρονογραφήματος της Αυγής Πύργου.

 


Ροή