ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΓΑΠΗΤΕΣ ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΔΙΑΡΚΕΙ ΑΚΟΜΑ Ο ΑΠΟΗΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΠΡΟΥ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ
Ο ήλιος είναι αυτόφωτος και τα αστέρια ετερόφωτα, αλλά όλα τα ερωτικά τραγούδια υμνούν την πανσέληνο!
Ο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΧΡΥΣΑΣ ΤΑΣΟΛΑΜΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 6ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Ο Πολιτισμός για όλους τους Λαούς της Γης είναι ένας Ήλιος που λάμπει τόσο εξωτερικά στα πρόσωπα των ανθρώπων, όσο και εσωτερικά, στο νου και την καρδιά!
Έτσι νιώσαμε πριν λίγες μέρες στην όμορφη πόλη του Αγρινίου, με τους χαμογελαστούς ανθρώπους, εντός του δημοτικού κινηματογράφου της πόλης <<Άνεσις>>, όπου έλαβε χώρα το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών με 25 συμμετοχές, με την παρουσία επίσης της Χορωδίας του Λυκείου των Ελληνίδων Πύργου, την Παρασκευή 4 του Οκτώβρη 2025, η οποία έτυχε θερμότατης υποδοχής από τους παρευρισκόμενους και έγιναν επίσης προτάσεις, για εμφάνιση σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και εκτός αυτής!
Τις αποστολές υποδέχθηκαν παράγοντες του Φεστιβάλ, το οποίο είχε τεθεί υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟ και με ευρύτατη στήριξη από κρατικούς φορείς και αιρετούς της Τ.Α.
Και όπως έχουμε ήδη γράψει σε άλλα σημεία, το φετινό Φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωεάκη, για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του. Το παρουσίασε η μαγική φωνή του Αλέξη Κωστάλα.
Ο χαιρετισμός Χρύσας Τασολάμπρου
Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Φεστιβάλ
<<<Το Διεθνές Φεστιβάλ Χρωδιών Αγρινίου έχει γίνει πλέον θεσμός και αποτελεί σημαντική τομή για την Εκπάιδευση, τον Πολιτισμό, την Τέχνη και τη Μουσική.
Προσδοκά να δώσει τη δυνατότητα για άλλη μία φορά σε εκατοντάδες ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικούς, καλλιτέχνες και δημιουργούς από την Ελλάδα και το Εξωτερικό να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να γνωρίσουν την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.
ρμε αυτό τον τρόπο στηρίζουμε το έργο των νών καλλιτεχνών / δημιουργών και προωθούμε τη δικτύωση, τις συνέργειες και την ενίσχυση καινοτόμων συνεργατικών σχημάτων και δίνουμε βήμα στις τοπικές χορωδίες και νέους καλλιτέχνες, καθώς επίσης θα συμβάλλουμε στη διαδικασία της πολιτιστικής αποκέντρωσης σε επίπεδο περιφερειακό και τοπικό.
Το Φεστιβάλ αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό γεγονόςγια την πόλη του Αγρινίου, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, ενισχύοντας την εξωστρέφειά της και το διεθνές προφίλ της.
Σκοπός μας είναι να γίνει το Φεστιβάλ δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, αλλά αλλά και να είναι επιτυχημένο σε απήχηση, προσέλευση και αναγνωσιμότητα>>>.
Δημοσιογράφος ΑΝΚ