Η ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΕΡΤ3 ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 24/1 ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ *ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ*

Ημερομηνία: 22-01-2022

ΕΡΤ3 – «Στα άδυτα της Μαφίας: Νέα Υόρκη» Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 στις 23:00

Κάθε Δευτέρα βράδυ στις 23:00 στην ΕΡΤ3 περιπλανιόμαστε «Στα άδυτα της Μαφίας: Νέα Υόρκη/The making of the mob: NY» με τη σειρά δραματοποιημένων ντοκιμαντέρ του John Ealer.

Με αφηγητή τον βραβευμένο με Emmy ηθοποιό Ray Liotta, και με τους Meyer Lansky, Ian Bell, Vito Genovese, Craig Rivela, η σειρά ξεκινάει από το 1905 και αφηγείται την ιστορία των μεγάλων μορφών της Μαφίας. Τσάρλς (Λάκι) Λουτσιάνο, Μέγιερ Λάνσκι, Μπέντζαμιν (Μπάγκσι) Σίγκελ και άλλοι θρυλικοί γκάγκστερ βρίσκονται στο επίκεντρο των ντοκιμαντέρ. Τους παρακολουθούμε από το ξεκίνημά τους, όταν αποτελούσαν μια συμμορία εφήβων της γειτονιάς, αλλά και στην μετέπειτα πορεία τους που εξελίχθηκαν σε δολοφόνους, επιχειρηματίες και λαθρέμπορους. Οι κορυφαίες μορφές του εγκληματικού υποκόσμου, που κατέστησαν τη μαφία θεσμό της αμερικανικής πραγματικότητας.

Στο επεισόδιο της Δευτέρας 24 Ιανουαρίου που έχει τίτλο «Ανερχόμενη Απειλή/Rising Threat» μεταφερόμαστε στο 1935-1936, όταν η απόφαση του Τσαρλς «Λάκι» Λουτσιάνο να εμπλακεί σε επιχειρήσεις πορνείας δίνει στον Τόμας Ντίουι την ευκαιρία που περίμενε. Με τη χρήση σύγχρονης, για την εποχή, τεχνολογίας καταγράφουν συνομιλίες. Ο Ντίουι συλλαμβάνει τον Λουτσιάνο και οδηγεί σε δίκη τον πιο ισχυρό άντρα της Μαφίας.

 


Ροή