Φόρος τιμής στον άξιο συμπολίτη που χάσαμε Κώστα Καζάκο από τον Δήμαρχο Πύργου

Ημερομηνία: 15-09-2022

 

Ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος για τον θάνατο του Κώστα Καζάκου

 

 

Ακόμη ένας μεγάλος Πυργιώτης, του καλλιτεχνικού στερεώματος της χώρας έφυγε από κοντά μας. Ο αείμνηστος Κώστας Καζάκος είχε συνδυάσει τέλεια την Τέχνη με την Πολιτική, όχι στο πλαίσιο μιας «στρατευμένης» τέχνης, αλλά μιας τέχνης που εκπέμπει φως και νομίζω ότι εν τέλει υλοποίησε αυτό που λέμε «Ηθοποιός σημαίνει φως».

Ήταν ένας γνήσιος Πυργιώτης, και πάντα όταν αναφερόταν στον Πύργο έλεγε με συγκίνηση ότι εδώ ατσαλώθηκε ο πολιτικός του χαρακτήρας στα δύσκολα παιδικά και εφηβικά χρόνια του.

Ήταν ένας πολύ καλός φίλος, που όποτε ζητήσαμε βοήθεια απλόχερα μας την έδινε. Πάντα πρόσφερε το χώρο του θεάτρου «Τζένη Καρέζη» δωρεάν και όποτε ερχόταν ήταν ένας άνθρωπος που δεν είχε ποτέ περιττές απαιτήσεις και κινήσεις γύρω από τον εαυτό του. Και πολλές φορές πηγαίναμε στα πιο λαϊκά ταβερνάκια της περιοχής, με απλούς ανθρώπους γιατί έτσι αισθανόταν, χωρίς κανένα επικοινωνιακό φτιασίδωμα.

Ο Κώστας Καζάκος ένα πολύ «βαρύ» όνομα της Τέχνης, θα μείνει ανεξίτηλα γραμμένος στην σύγχρονη ιστορία του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου.

                                   ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου μετά από πρόσκληση του Προέδρου του συνήλθε εκτάκτως σήμερα, 14 Σεπτεμβρίου 2022 μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου του σπουδαίου Πυργιώτη και κορυφαίου καλλιτέχνη με τη σημαντική πολιτική δράση  ΚΩΣΤΑ ΚΑΖΑΚΟΥ, που γεννήθηκε και έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στην πόλη του Πύργου, η οποία τον τίμησε με το μετάλλιο τιμής του Δήμου, το έτος 2016.

 

                                                                               Το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου

Εκτιμώντας την αξία του, τη μεγάλη του προσφορά στον καλλιτεχνικό χώρο καθώς και στην πολιτική ζωή της Χώρας που υπηρέτησε και από τη θέση του Βουλευτή,

                                                                                               Αποφάσισε:

 

  • Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.
  • Να επιδοθεί το παρόν στην συμπολίτισσα σύζυγό του.
  • Να κατατεθεί στέφανος στη σορό του.
  • Να παραστεί αντιπροσωπεία του Δήμου κατά την τελετή του αποχαιρετισμού του.
  • Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.

                   

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΡΓΟΥ                                          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ                             


Ροή