Ενημέρωση από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δ.Ε.

Ημερομηνία: 10-11-2021
 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για εμπρησμό  

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, σχηματίσθηκε δικογραφία για εμπρησμό σε βάρος αγνώστων δραστών οι οποίοι έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες και κράνη, έρριψαν έναν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Από την ρίψη του μηχανισμού ξέσπασε πυρκαγιά με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στην πρόσοψη του καταστήματος καθώς και σε τέντες των διαμερισμάτων πολυκατοικίας.

 

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών διενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

 

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για απάτη

 

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με συνεργείο – ηλεκτρολογείο και προσποιούμενος τον πελάτη ζήτησε να αγοράσει μια μπαταρία αυτοκινήτου αξίας 87 ευρώ.

 

Αφού ο παθών γνωστοποίησε τον αριθμό του λογαριασμού του στον δράστη, στην συνέχεια έλαβε μήνυμα SMS στο τηλέφωνό του, με φερόμενο αποστολέα την τράπεζα του, στο οποίο αναγραφόταν ότι για να πιστωθεί το χρηματικό ποσό θα έπρεπε να εισάγει το username και το password του λογαριασμού του.  Ο παθών πειθόμενος ότι το μήνυμα προέρχεται από την τράπεζα, συνδέθηκε σε ιστοσελίδα που προσομοίαζε με αυτή της τράπεζας του και συμπλήρωσε τους ανωτέρω κωδικούς, με αποτέλεσμα ο δράστης να του αφαιρέσει το ποσό των 9.000 Ευρώ.

 

Συλλήψεις δύο ημεδαπών για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

 

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, δύο ημεδαποί ηλικίας 16 και 19 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν δύο αναδιπλούμενα μαχαίρια.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

 

 

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για απάτη

 

 

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος κάλεσε άνδρα και του ζήτησε να του παρέχει υπηρεσία (μεταφορά χαλικιού σε περιοχή της Ηλείας). Στη συνέχεια ο δράστης ζήτησε από τον παθόντα τα στοιχεία του λογαριασμού του και της κάρτας ανάληψης μετρητών, αναφέροντας του ότι με αυτό τον τρόπο θα πληρωθεί για την μεταφορά του φορτίου.

 

Μετά από λίγα λεπτά ο παθών διαπίστωσε ότι ο άγνωστος δράστης είχε αφαιρέσει από τον λογαριασμό του το χρηματικό ποσό των 21.000 ευρώ

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή  

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Ηλεία, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι αφαίρεσε από κατάστημα – φυτώριο, δέκα ορειχάλκινες ηλεκτροβάνες και στη συνέχεια της πώλησε σε επιχείρηση εμπορίας παλαιών μετάλλων και ανακύκλωσης.

 

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση

 

 

Συνελήφθη, προχθές το βράδυ, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 19 μηνών για ενδοοικογενειακή βία και παράβαση του νόμου για τα όπλα.


Ροή