Άρθρο του ΑΝΚ για την παράδοση και νέων ελληνικών εδαφών στις ΗΠΑ!

Ημερομηνία: 14-10-2021

Εάλω η Ελλάς…

Δίνουμε τα εδάφη μας στις ΗΠΑ επειδή λένε ότι θα προστατεύσουν την εθνική μας κυριαρχία!  Δηλαδή πώς?

Επανέρχομαι στο θέμα διότι σαν Έλληνας πατριώτης πονάω να βλέπω την πατρίδα μου, να γίνεται κτήμα ξένων δυνάμεων. Για την ελληνογαλλική συμφωνία το μοναδικό κέρδος από ελληνικής πλευράς είναι  ότι θα προμηθευτούμε σύγχρονο στρατιωτικό εξοπλισμό από μία χώρα, η οποία δεν στέκεται, όπως η Αμερική, ως καπουράλος και γκαουλάιτερ πάνω από τη χώρα μας!

Φίλοι Αναγνώστες, πόσα χρόνια έχετε να δείτε, να παίρνουμε πυραύλους, σύγχρονα αεροσκάφη και φρεγάτες από τους Αμερικανούς?  Τότε για ποιο λόγο εμείς να δώσουμε Γη στη Αμερική? Μην ακούτε τους εξαγορασμένους δημοσιογράφους, που παίρνουν <<γραμμή>>  απ΄ ευθείας από την Αμερικανική Πρεσβεία…  Όσοι πολίτες δεν γνωρίζουν τα μυστικά και την τεχνική της Δημοσιογραφίας, δεν μπορούν να αντιληφθούν το εύρος της παραπλάνησης και την δομή της παραπληροφόρησης…  Επικίνδυνα για τη νόηση του ανθρώπου δεν είναι τα fake news,  διότι καταπίπτουν εμφανώς  από την πλειοψηφία του κόσμου…  Η πιο επικίνδυνη πλύση εγκεφάλου γίνεται και επιτυγχάνεται, μέσα από την πιο απλή και ανεπιτήδευτη εξιστόρηση, με παραθέσεις αληθινών στοιχείων, ούτως ώστε στην κρίσιμη φάση που πρέπει να δοθεί στον τηλεθεατή ή τον αναγνώστη το <<υλικό>>, που πρέπει να το καταπιεί αμάσητο, δηλαδή να μην μπορεί να το αξιολογήσει με τη γνώση και τη λογική σκέψη, να το αποδεχτεί ως απολύτως σωστό και κατ΄ αυτόν τον τρόπο να επιτευχθεί ο στόχος της απομάκρυνσης από την ουσία των πραγμάτων…  Υπάρχουν πολλοί τρόποι προπαγάνδας και ένα από τους σύγχρονους και πιο αποτελεσματικούς θεωρείται η επιστημονική μέθοδος του  <<storytelling>>!

Η περίπτωση της <<ελληνοαμερικανικής συμφωνίας, που θα ανανεωθεί, όχι για ένα χρόνο, όπως γινόταν μέχρι τώρα για πάρα πολλά χρόνια, αλλά θα ανανεωθεί και δίχως ο Ελληνικός Λαός να ερωτηθεί,  για πέντε (5) χρόνια και δίχως βέβαια να δοθεί μία επαρκής εξήγηση!  Το ότι από το ισχύον πολιτικό σύστημα της χώρας μας έχουν δοθεί στρατιωτικές βάσεις στις ΗΠΑ, οι οποίες χρησιμεύουν ως πολεμικά ορμητήρια κατά  άλλων χωρών και  όχι βέβαια και με κανένα απολύτως τρόπο, όπως σας το πλασάρουν τα παπαγαλάκια του συρφετού της ελληνικής παραδημοσιογραφίας, για την προστασία δήθεν της χώρας μας! Μέχρι σήμερα δεν υποστήκαμε αντίποινα από χώρες που βομβαρδίστηκαν, όπως Σερβία, Ιράκ, Συρία, Λιβύη κλπ  για τον απλούστατο λόγο ότι δεν διέθεταν πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς…  Τι θα γίνει όμως, αν βομβαρδίσουν το ΙΡΑΝ, κάτι που θεωρείται ως πιθανό ενδεχόμενο? Θα νομιμοποιείται τότε το ΙΡΑΝ, που διαθέτει ικανό αριθμό πυραύλων  εξαιρετικής ακρίβειας,  να χτυπήσει το ορμητήριο των ΗΠΑ στη Σούδα? Και αν συμβεί κάτι τέτοιο, που όλοι φυσικά το απευχόμαστε, τι θα πουν μετά στον Ελληνικό Λαό τα όρνεα της δουλόφρονης υποταγής στον Αμερικανικό Ιμπεριαλισμό?

Μου είπε σήμερα  (Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021) ένας φίλος, που τον συνάντησα τυχαία στο δρόμο :  <<Αντρέα, τους χτυπάς πολύ τους Αμερικανούς>>!  Του απάντησα ότι δεν έχω τίποτα με τους απλούς πολίτες…  Χτυπάω το πολιτικοστρατιωτικό σύστημα μιας χώρας που ευθύνεται για τεράστια εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας!  Και όσον αφορά την πατρίδα μας την Ελλάδα, του είπα να σκεφτεί αυτό που θα του πω και να μου απαντήσει, αν είμαι σωστός ή όχι…  Πού, πότε και με ποιο τρόπο οι ΗΠΑ  προστάτευσαν την Ελλάδα και την Κύπρο από τις παράνομες, πειρατικές και επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας?  Μου απάντησε ως εξής :  <<Την έχουν απομονώσει την Τουρκία και δεν θα τις δώσουν τα υπερσύγχρονα αεροσκάφη  F-35>>. Του απάντησα ότι δεν την έχουν <<απομονώσει>> καθόλου και μάλιστα σε λίγες μέρες ο Μπάιντεν θα συναντηθεί με τον Ερντογάν. Όσο για τα F-35, φυσικά και δεν θα τα δώσουν, λόγω των S-400.  Όμως <<ψήνεται>> το θέμα, για να παραδώσουν οι ΗΠΑ στην Τουρκία αναβαθμισμένα  F-16,  μετά από την παρέλευση κάποιου χρονικού διαστήματος από την υπογραφή της ελληνικής πλευράς για την παραχώρηση στις ΗΠΑ εδαφών και την επέκταση των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στην Ελλάδα.

Και για να το κλείσουμε το θέμα φίλε, σου λέω και τούτο :  Δίνουμε τα πάντα στους Αμερικανούς, δίχως να πάρουμε το παραμικρό και το μόνο που θα κάνουν οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ και στην προκειμένη περίπτωση ο Αμερικανός ΥΠΕΞ κ. Μπλίνκεν είναι, με την γλώσσα της διπλωματίας, είναι η <<πρόβλεψη<< μέσα στο κείμενο της συμφωνίας – υποταγής, να σημειώσουν αυτό που έλεγαν πάντα, δηλαδή ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας, αλλά όχι τα κυριαρχικά της δικαιώματα στη θάλασσα! Τι εννοώ? Αυτό που <<καίει>> τη χώρα μας είναι το θέμα της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ. Γι΄αυτά τα δύο κρισιμότατα ζητήματα, τα οποία αντιμάχεται με σφοδρότητα η Τουρκία, οι ΗΠΑ θα επαναλάβουν το ίδιο μοτίβο, που αυτή τη φορά θα συμπεριληφθεί γραπτώς στο κείμενο της κατ΄επίφασιν <<αμυντικής συμφωνίας>>, δηλαδή ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν σθεναρά τον <<σεβασμό προς το Διεθνές Δίκαιο>>!!  Ωρέ τι μας λέτε? Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι!!

Όμως για την ελληνική υφαλοκρηπίδα που την παραβιάζουν συνεχώς οι πολιτικές και στρατιωτικές δυνάμεις της Τουρκίας,  για την ΑΟΖ, που τώρα; μάλιστα το βαθύ κράτος της Τουρκίας ετοιμάζεται να υλοποιήσει τα σχέδιά της για την ανυπόστατη <<γαλάζια πατρίδα τους>>, ώστε να κηρύξουν μονομερώς οι τουρκικές δυνάμεις την δική τους ΑΟΖ καλύπτοντας όλο τον θαλάσσιο χώρο, οι ΗΠΑ σφυρίζουν αδιάφορα…  Ή δεν είναι έτσι όπως τα λέω?  Όταν οι ΗΠΑ, αντί να αποτρέψουν το τουρκικό καθεστώς από τις έκνομες ενέργειές του σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου, λένε ότι πρέπει να γίνουν σεβαστά τα προτάγματα του Διεθνούς Δικαίου, στην πραγματικότητα δεν στηρίζουν την Ελλάδα, αφού είναι πλέον δεδομένο και κατά συρροήν γεγονός ότι η Τουρκία διαρκώς παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και δεν μιλάει κανένας γι΄ αυτό!!  Κι εσείς άφρονες του πολιτικού φιλοαμερικανικού συστήματος παρά ταύτα θα δώσετε στους Αμερικανούς και άλλα εδάφη!! Και δεν ντρέπεστε καθόλου γι΄ αυτό? Και δεν έχετε καθόλου φιλότιμο, νου και κρίση, για το τι πάτε να κάνετε?

Έχουμε κύριοι ως χώρα το απολύτως νόμιμο δικαίωμα να επεκτείνουμε βάσει του Δικαίου της Θάλασσας τα χωρικά μας ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια και να τελειώσει μια για πάντα ο προερχόμενος κίνδυνος εξ Ανατολών? Γιατί κύριε Δένδια δεν το θέτεις αυτό το εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα για τη χώρα μας στον Αμερικανό ομόλογό σας? Το δίκαιό μας ζητάμε και όχι τίποτα άλλο…  Τους δίνετε τόσες στρατιωτικές βάσεις, που θα χρησιμοποιηθούν αύριο για επιθετικούς πολέμους εναντίον άλλων χωρών και ούτε αυτό το ελάχιστο μπορείτε εσείς του φιλοαμερικανικού και φιλοΝΑΤΟϊκού σιναφιού να διεκδικήσετε?

Αγαπητοί φίλοι και εκλεκτοί Αναγνώστες της μαχόμενης εσαεί Εφημερίδας μας, της ανυπότακτης  ΑΥΓΗΣ Πύργου,  σας λέω μετά λόγου γνώσεως ότι στη διαβόητη  αυτή <<ελληνοαμερικανική συμφωνία>>, που οι ξεπουλημένοι κονδυλοφόροι και ηλεκτρονικοί ινστρούχτορες την αποκαλούν επωφελή για τα ελληνικά συμφέροντα, να ξέρετε ότι δεν ισχύει ούτε καν  και σαν φραστική διατύπωση, αν γραφτεί πουθενά, δηλαδή :  <<Τους δώσανε (στους Αμερικανούς) αέρα, γη και θάλασσα έναντι πινακίου φακής>>!  Διότι στην πραγματικότητα ούτε και αυτό το  πινάκιο φακής  δεν θα κερδίσει η χώρα μας από αυτή τη  συμφωνία της υποτέλειας!

 

Δημοσιογράφος  Αντρέας  ΑΥΓ.  Καπογιάννης


Ροή