Το νέο εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο της συμπατριώτισσας συγγραφέα Η. Παλαιολόγου

Ημερομηνία: 01-11-2021

Μυσταγωγία στην Αντικρινή Όχθη

Ηρώ Παλαιολόγου

Σαν το γλυκό του κουταλιού, μια ιστορία εκτυλίσσεται μέσα από τη ζωή ενός χωριού, με τον παππά, τους δασκάλους, τα παιδιά, τους χωριανούς, το κουτσομπολιό και τη βιοπάλη των ξωμάχων της δεκαετίας του 1960-1970.

Ένα αναδρομικό σεργιάνι στις γειτονιές του χθες, με την ντοπιολαλιά, τα ήθη και τα έθιμα, την ιστορία, τις προλήψεις, τις δεισιδαιμονίες, τα παιχνίδια στους χωματόδρομους, τα τραγούδια και τους χορούς, την αγροτική ενασχόληση, την εφηβεία, τα πάρτι, τις σχολικές αναμνήσεις και τις παραδόσεις, τότε, που όλα αυτά ήταν οι κρίκοι της αλυσίδας που ένωναν τις ζωές όλων μας.

Η πραγματικότητα με τη φαντασία, κεντημένος πίνακας στον τοίχο της καρδιάς και της μνήμης, μας ταξιδεύει στο μυρωδάτο άνθος των παιδικών μας χρόνων. Μας μεταφέρει στον κήπο του σπιτιού μας να μυρίσουμε τα γονικά μυρολούλουδα. Να θυμηθούμε τους φίλους, τους συμμαθητές, τους γείτονες. Εκείνους που ζυμωθήκαμε μαζί τους, που μαλώσαμε, που αγαπήσαμε.

Μια νοσταλγική βαρκάδα σε αλλοτινές θάλασσες, που θα σας συγκινήσει, θα σας κάνει να δακρύσετε, μα… και να γελάσετε πολύ με την καρδιά σας!

Ένα διαφορετικό βιβλίο, που περιέχει ερμηνευτικό λεξικό, μερική ετυμολογία της διαλέκτου του νομού Ηλείας και της Πελοποννήσου και παραπομπές. Συνοδεύεται από ένα λεύκωμα, με φωτογραφίες αντικειμένων, επίπλων, εργαλείων κ.λπ. από εκείνη, την όμορφη εποχή!


Ροή