Το ετήσιο μνημόσυνο στον Πύργο του Δημήτρη Χ. Μουσά

Ημερομηνία: 07-11-2021

Ένας χρόνος χωρίς τον Δημήτρη Χ. Μουσά

Πριν από ένα χρόνο έφυγε από τη ζωή  ο καταξιωμένος δικαστικός λειτουργός και λογοτέχνης Δημήτρης Χαρ. Μουσάς,  ένας εξαιρετικός άνθρωπος της ευγένειας, καλοσύνης, ανθρωπισμού και αλληλεγγύης, ένας εκλεκτός άνθρωπος της πραότητας και νηφαλιότητας. Έζησε έναν αιώνα παρά δύο χρόνια!

Η οικογένεια της ΑΥΓΗΣ Πύργου και εμείς προσωπικά θα τον θυμόμαστε παντοτινά, διότι εκτός του αδαμάντινου χαρακτήρα του υπήρξε στενός συνεργάτης της Εφημερίδας μας,  αρχικά του Ιδρυτή Διευθυντή μας Αύγουστου Καπογιάννη  και στη συνέχεια ημών.

Από τα εκλεκτά στελέχη του δικαστικού σώματος υπηρέτησε με ευσυνειδησία και ανθρωπισμό το λειτούργημα της Δικαιοσύνης και ταυτόχρονα πολυγραφότατος και σπουδαίος διηγηματογράφος, με πληθώρα δημοσιευμάτων στον περιφερειακό και περιοδικό Τύπο, αλλά και από τους διακεκριμένους συνεργάτες σε μόνιμη βάση της ΑΥΓΗΣ Πύργου.  Είχε επίσης εκδώσει πολλά βιβλία, ηθογραφικού και αφηγηματικού περιεχομένου, ενώ συνέγραψε και ποίηση. Επιπρόσθετα υπήρξε τακτικό μέλος της Εταιρείας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδας και είχε άριστη συνεργασία με τον πρόεδρο αυτής Λεωνίδα Γ. Μαργαρίτη.

Ο Δημήτρης Μουσάς γεννήθηκε στην Αγία Άννα Ηλείας και σπούδασε τη Νομική Επιστήμη στο ΕΚΠΑ ακολουθώντας στη συνέχεια τον δικαστικό κλάδο.  Ως Ειρηνοδίκης υπηρέτησε αρχικά στη Λήμνο και στη συνέχεια στη Ζαχάρω, την Αμαλιάδα και για πολλά χρόνια στο Αίγιο, απ΄ όπου και συνταξιοδοτήθηκε διαμένοντας έκτοτε μόνιμα στην Πάτρα.

Είχε παντρευτεί την κα Νάντα  Κάζογλη, αδελφή του επίσης διακεκριμένου συνεργάτη της ΑΥΓΗΣ Πύργου,  έγκριτου δικηγόρου, λογοτέχνη, συγγραφέα και πρώην Νομάρχη Αλέκου Κάζογλη.

Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021, τελέστηκε  στον Ι.Ν.  Αγίων Πάντων Πύργου, το ετήσιο μνημόσυνό του, στο οποίο προέστη ο πρωτοπρεσβύτερος ιερέας π. Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου.

Ο Δημήτρης  Μουσάς ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος,  θα τον θυμόμαστε πάντα!

 

Αντρέας  ΑΥΓ.  Καπογιάννης

 


Ροή