Στηρίξτε τους Εκπαιδευτικούς από τον παραλογισμό και το σκότος της αμάθειας!

Ημερομηνία: 27-09-2021

Το ομόφωνο ψήφισμα του Συλλόγου Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου

 

<<Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου θεωρεί απαράδεκτο γονείς να εκβιάζουν το σχολείο απαιτώντας να χορηγηθεί ειδική μάσκα σε μαθήτρια επειδή πέρσι το Φεβρουάριο η εισαγγελέας της έδρας είχε ευγενικά προσφέρει κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας με κατηγορούμενο τον πατέρα της κάποιες τέτοιες μάσκες, με σκοπό να πείσει τους «αρνητές» γονείς να προστατέψουν το παιδί τους καθώς συστηματικά δεν προσέρχονταν να το παραλάβουν αν και το προέτρεπαν να μη φοράει μάσκα κατά περίσταση και με σκοπό να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία του σχολείου.

 

Θεωρούμε απαράδεκτο να κατατίθενται μηνύσεις κατά εκπαιδευτικών του σχολείου από γονείς οι οποίοι αν και διατάραξαν τη λειτουργία του σχολείου έχουν το θράσος να στρέφονται εναντίον μας.

 

Θεωρούμε πως η  καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης στην υπόθεση αυτή οδήγησε στην επανάληψη της ίδιας κατάστασης με συνέπεια και φέτος να μη φοράει τη μάσκα με σύσταση των γονέων της αν και γνωρίζουν πως όταν συμβαίνει αυτό εφαρμόζεται από τους υπεύθυνους κάθε φορά εκπαιδευτικούς το πρωτόκολλο διαχείρισης περιστατικού covid19 και η μαθήτρια θα βρεθεί σε χώρο ειδικό με επίβλεψη εκπαιδευτικού μέχρι να την παραλάβουν. Οι γονείς αν και  γνωρίζουν δεν προσέρχονται να την παραλάβουν επιβάλλοντας με τον τρόπο αυτό μια ιδιότυπη τιμωρία στην κόρη τους.

 

Καταγγέλουμε το γεγονός πως ο ένας γονέας την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου καθύβρισε και συκοφάντησε τον διευθυντή του Σχολείου και ο άλλος εισήλθε στο προαύλιο του σχολείου χωρίς μάσκα και χωρίς άδεια διαταράσσοντας τη λειτουργία των συστεγαζόμενων σχολικών μονάδων.

 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων καταδικάζει όλα τα γεγονότα που έχουν προκληθεί από τους συγκεκριμένους γονείς επί σειρά ετών με υποθέσεις που αφορούσαν τα τέκνα τους και την προσπάθεια επιβολής των δικών τους κανόνων αναγκάζοντας τους εκπαιδευτικούς τόσο του Νηπιαγωγείου όσο και του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου να δίνουν καταθέσεις σε αστυνομικά τμήματα αλλά και στα δικαστήρια.

 

Όλα τα γεγονότα που έχουν συμβεί είναι γνωστά στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας αλλά και στις εισαγγελικές αρχές. Πολλές φορές έχει κινητοποιηθεί και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Δήμων Πύργου και Αρχ.Ολυμπίας αλλά και η ΔΟΕ για ζητήματα που έχουν προκληθεί από τη στάση των δύο γονέων.

 

Ζητάμε την προστασία της μαθήτριάς μας η οποία είναι το θύμα αυτής της ιστορίας και την προστασία των ατομικών της δικαιωμάτων όπως το δικαίωμά της  να προστατεύεται η υγεία της, να έρχεται στο σχολείο (σήμερα δεν προσήλθε αδικαιολόγητα), να μην εκτίθεται το όνομά της στο διαδίκτυο αλλά και να μην θέτει σε κίνδυνο την υγεία άλλων παιδιών όταν κυκλοφορεί χωρίς μάσκα και με δεδομένη τη στάση των γονέων της.

 

Ζητάμε την προστασία όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου και του διευθυντή από μηνυτήριες αναφορές και άδικες επιθέσεις οποιασδήποτε μορφής (απειλές στο διαδίκτυο, ύβρεις κτλ).

 

Ζητάμε την ημέρα της Δίκης του αυτοφώρου δηλαδή την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021 να είμαστε όλοι εκεί μαζί με όλους τους γονείς και τους συναδέλφους μας γιατί η διαδικασία αυτή μας αφορά όλους.

 

Ζητάμε από την Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης και τον Δήμου Πύργου να διευκολύνουν τη μετάβαση μας την Τρίτη στα Δικαστήρια του Πύργου με σκοπό να συμπαρασταθούμε στους 3 συναδέλφους μας που έχουν κληθεί ως μάρτυρες.

 

Ζητάμε από το Σύλλογο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας αλλά και τη Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας να σταθούν δίπλα μας και να μας καλύψουν συνδικαλιστικά>>.

 

 

 

 

 


Ροή