Πλημμύρισαν μεγάλες εκτάσεις παρακείμενες του ποταμού Αλφειού

Ημερομηνία: 14-12-2021

ΤΟΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ ΑΛΥΠΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ

 

Αυτός ο τόπος, η Ηλεία, και τι δεν έχει υποστεί στο πέρασμα των χρόνων…  Από σεισμούς συχνά… Από πλημμύρες επίσης συχνά…  Από πυρκαγιές κάθε χρόνο και κάποια χρόνια αφανισμός σε μεγάλη έκταση…   Αυτός ο τόπος, η Ηλεία, και τι δεν έχει υποστεί στο πέρασμα των χρόνων… Ακόμα και ανεμοστρόβιλοι έχουν χτυπήσει τον τόπο μας… Κάθε ε΄δους καταστροφή έχει πλήξει τον τόπο μας… Μόνο λάβα και μάγμα δεν έχουν εκχυθεί, για τον απλούστατο λόγο ότι ο τόπος μας δεν έχει ηφαίστεια! Και ευτυχώς που δεν έχει…  Αλλά όμως δεν έχει και επαρκείς υποδομές…  Και καθώς μέσιασε ο Δεκέμβρης, ουδέν νεώτερο από το αναθεματισμένο για την Ηλεία Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών!

Κύριοι της Κυβέρνησης, εσείς που κατηγορούσατε τον ΣΥΡΙΖΑ για ψέματα και ανακολουθίες, γιατί μας δουλεύετε ψιλό γαζί στο θέμα του Αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου? Γιατί διαπράξατε αυτό το έγκλημα, να αφήσετε να χαθούν τριακόσια (300) εκατομμύρια ευρώ, τα οποία είχε καταφέρει να τα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ από τις Βρυξέλλες? Εκείνοι γιατί τα έδωσαν τα λεφτά?  Είναι μήπως ηλίθιοι κι εσείς τάχα οι έξυπνοι?  Είμαστε στη μέση του Δεκέμβρη και δεν υπάρχει ακόμα φως…  Άλλη παράταση δεν έχει κύριοι της Κυβέρνησης…  Πόσες φορές έχετε ορίσει προθεσμία και έχετε πέσει έξω? Αμέτρητες φορές!  Σας μπήκε ο διάολος να διλύσετε τις εργολαβίες και να πετάξετε στη φουρτουνιασμένη θάλασαα 300 εκατομμύρια ευρώ, έτσι για το τίποτα, απλώς για να κατηγορήσετε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  ότι δεν έκανε τίποτα σωστό…   Και τι φταίμε εμείς?  Γιατί να πληρώσει η Ηλεία τα δικά σας πολιτικά παιχνίδια και τις σκοπιμότητες? Κόψτε το σβέρκο σας να φτιάξετε τον Αυτοκινητόδρομο, διαφορετικά να πάτε να εξαφανιστείτε…!!!

Περιδιαβαίνοντας τον μυθικό ποταμό Αλφειό, όχι δεν έψαχνα να βρω την Αρέθουσα, αλλά να δω με τα μάτια μου την κατάσταση από την υπερχείλιση του ποταμού…  Στο τέρμα της γέφυρας  (με κατεύθυνση προς το Επιτάλιο), στον πρώτο παράδρομο δεξιά τραβήξαμε για πέρα…  Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες παντού πλημμύρες…   Πήγα και πέρα από το σημείο όπου ήταν σε πλήρη λειτουργία το εκεί εργοστάσιο, θα δείτε και το αντιφέγγισμα των καμινάδων του μέσα στο νερό…

Η Ηλεία το καλοκαίρι που μας πέρασε υπέστη μια μεγάλη καταστροφή από τις πυρκαγιές και τώρα πνίγεται από τις πλημμύρες, ενώ δρόμοι και πλαγιές καταστρέφονται από κατολισθήσεις!  Όχι, καμιά φύση δεν εκδικείται και μην φορτώνετε τα δικά σας λάθη και τις παραλείψεις στη Μητέρα όλων, τη Φύση! Όταν ο εμπρηστής καίει το δάσος, φταίει η Φύση? Όταν εσείς της κυβέρνησης  -πρώην και νυν-  δεν παίρνετε έγκαιρα μέτρα προστασίας, με έργα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά, με αποτέλεσμα να γίνονται εκτεταμένες πλημμύρες και κατοκισθήσεις,  φταίει η Φύση ή εσείς οι ίδιοι?

 

ΑΡΘΡΟΡΕΠΟΡΤΑΖ  του Αντρέα ΑΥΓ. Καπογιάννη – ΑΝΚ


Ροή