Ο πολιτευτής του <<Ενώνω>> Τάκης Τσιλιμίγκρας για τις συγχωνεύσεις τμημάτων

Ημερομηνία: 22-10-2021

 

Με λύπη μου, κύριοι της Κυβέρνησης, οι πολίτες αυτής της χώρας διαπιστώνουμε ότι έχετε αφήσει, για άλλη μία φορά, το εκπαιδευτικό σύστημα, τα σχολεία μας και τα παιδιά μας, στον ανεμοστρόβιλο των μικροπολιτικών σας εντολών και αντιπαραθέσεων μη δίνοντας προτεραιότητα στο μεγαλύτερο και πολυτιμότερο κεφάλαιο που έχει η Ελλάδα, τα ΠΑΙΔΙΆ ΜΑΣ!
Στις 8.10.2021 ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, συγχωνεύσεις στα σχολικά τμήματα στη Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ανατολική Αττική, Κορινθία, Ηλεία και σε άλλους νομούς της Ελλάδας.
Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου χαρακτήρισε «βελτιωτική διαρθρωτική κίνηση» και «επιμελημένο εξορθολογισμό» τις συγχωνεύσεις των σχολικών τμημάτων, επιχειρηματολογώντας ότι δεν πρέπει να κατασπαταλάτε εκπαιδευτικό προσωπικό, ούτε και να πηγαίνουν χαμένα τα χρήματα των φορολογουμένων.
Κυριε Γενικέ Γραμματέα, αλήθεια, θεωρείται η συγχώνευση τμημάτων στα σχολεία αποτελεί βελτιωτική διαρθρωτική κίνηση;
Ως προς τί;
Ως προς την έμφαση διδασκαλίας;
Ως προς την συνεργασία και συμμετοχή της σχολικής ομάδας;
Αλήθεια, η επιβάρυνση των φορολογούμενων πολιτών είναι πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού και όχι «δωρεάν» διάθεση μασκών και self test στα σχολεία;
Οι προσδοκίες μας, κύριε Γενικέ Γραμματέα, ως κοινωνία, ως γονείς, ως ‘Ελληνες είναι η σωστή λειτουργία ενός αποτελεσματικού σχολείου με έμφαση στη διδασκαλία, στη μέτρηση και αξιολόγηση των μαθητών και των δασκάλων.
Το μέλλον μας είναι τα παιδιά μας!
Ας κάνουμε, λοιπόν, λάβαρο της εξέλιξης της κοινωνίας μας την Παιδεία!
Το «ΕΝΩΝΩ» ως ανθρωποκεντρικό κόμμα, επιζητά να επιστρέψουν οι ηθικές αξίες, η γλώσσα μας και οι παραδόσεις μας, γιατί πιστεύουμε, ότι είναι τα αναγκαία κύτταρα παραγωγής πολιτισμού μας!


Ροή