Ο ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ 49ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΤΑΚΗ ΔΟΞΑ ΤΗ ΜΑΡΜΑΡΙΝΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΣΤΗΝ ΟΜΩΝΥΜΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ
Από τούδε και στο εξής επισήμως πλέον η Πλατεία Τάκη Δόξα
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΜΑΡΜΑΡΙΝΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑ



Η Δημοτική Αρχή Πύργου υλοποιώντας παλαιά Ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, που απέδιδαν τιμές σε 33 προσωπικότητες του πνευματικού, δημοσιογραφικού και πολιτικοκοινωνικού χώρου, τοποθέτησε σήμερα Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2025 μαρμάρινη πινακίδα με την επιγραφή <<Πλατεία Τάκη Δόξα>>, στην περιοχή όπου υπάρχει και η προτομή του.
Η πινακίδα τοποθετήθηκε στο διαγώνιο σημείο της πρόσοψης του κτηρίου των Δικαστηρίων Πύργου. Με την ενέργεια αυτή παίρνει τέλος μία εκκρεμότηταδεκαετιών από τη λήψη της εν λόγω Απόφασης και πραγματικά και δικαίως τα εύσημα ανήκουν στην παρούσα Δημοτική Αρχή υπό τον κ. Στάθη Καννή.
Η τοποθέτηση της πινακίδας συμπίπτει με την αυριανή επέτειο συμπλήρωσης 49 χρόνων από το θάνατο του συγγραφέα, λογοτέχνη και ποιητή Τάκη Δόξα.
Σήμερα 29/10, στις 7 το απόβραδο, θα λάβει χώρα στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου, τιμητική εκδήλωση με κεντρικό θέμα <<Μνήμη και Φως του Συγγραφέα – Ποιητή Τάκη Δόξα>>.
ΑΝΚ – ΑΥΓΗ Πύργου