Ο Δήμαρχος Πύργου σε Αγιασμούς Σχολείων και το ιερό θέμα της μεταστέγασης…

Ημερομηνία: 12-09-2022

 

Σε Αγιασμούς Σχολείων σήμερα πρώτη μέρα Δευτέρα 12 του Σεπτέμβρη 2022  ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος

Το μεγάλο γεγονός της νέας σχολικής χρονιάς για την πόλη του Πύργου είναι ο αποχαιρετισμός στα λυόμενα και η μεταστέγαση της αξιοπρέπειας!

 

 

Ακόμα πιο ιερό και από τον ίδιο τον Αγιασμό των Σχολείων είναι η αξιοπρέπεια της ανθρώπινης ύπαρξης! Κι επειδή δώσαμε μάχες επί μαχών για να φύγει το Εσπερινό Γυμνάσιο Λ.Τ. Πύργου και να εγκατασταθεί σ΄ένα σύγχρονο κτήριο, όπερ και εγένετο δια  πράξεως του Δημάρχου Πύργου, δεν έχουμε παρά να εκφράσουμε την ευαρέσκειά μας! Και τώρα μπορώ να γράψω αυτό που ο περισσότερος κόσμος ξέρει για μένα,  ότι δηλαδή αν δεν δινόταν αυτή η λύση για τη φετινή περίοδο, θα ξεκινούσε ένας πόλεμος, που θα ήταν μακροχρόνιος και άγνωστης διάρκειας! Έτσι είναι η δική μας Δημοσιογραφία της μεγάλης Δημοσιογραφικής Σχολής του αθάνατου Αύγουστου Καπογιάννη. (Δημοσιογράφος   ΑΝΚ)

 

 

Σήμερα πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, για την τελετή του Αγιασμού, από τον Δήμο Πύργου έλαβαν χώρα οι εξής εκδηλώσεις : 

Στις τελετές Αγιασμών τριών σχολικών μονάδων παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Συγκεκριμένα ο κ. Αντωνακόπουλος επισκέφτηκε διαδοχικά το 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο, το 1ο Δημοτικό σχολείο και το ΕΕΕΕΚ Πύργου, όπου απηύθυνε ευχές σε μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα.

Ο Αγιασμός στο 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό και ο  Δήμαρχος Πύργου μίλησε με λόγια που ενθουσίασαν τη μαθητική κοινότητα, για να εισπράξει το θερμό χειροκρότημα των παιδιών, ειδικά όταν αναφέρθηκε στο θέμα που ταλανίζει την κοινωνία, το bullying.

«Καλούμαστε κυρίως να “στεγάσουμε” το ήθος. Δύο μοναδικά αλλά εξαιρετικά προκλητικά περιστατικά από το χώρο της νέας γενιάς στον Πύργο, δημιούργησαν επικοινωνιακό θέμα σε όλη τη χώρα. Εσείς πρέπει να αποδείξετε ότι αυτά ήταν δύο “σταγόνες” απομονωμένες από τη μεγάλη πλειοψηφία των καλών παιδιών και καλών μαθητών του Πύργου. Ο εκφοβισμός είναι ένα χαρακτηριστικό των αδύναμων παιδιών. Αυτών που δεν έχουν δύναμη ψυχής και προσπαθούν να φοβίσουν τα άλλα» δήλωσε ο κ. Αντωνακόπουλος. «Όση γνώση και να πάρουμε, αν δεν ξέρουμε να την χρησιμοποιήσουμε ή αν την χρησιμοποιούμε λάθος, είναι άχρηστη. Χρειάζεται το ήθος και η κριτική σκέψη».

 

<<Βρήκαμε λύσεις με αποφασιστικότητα>>

Ο Δήμαρχος Πύργου αναφέρθηκε επίσης και στην μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε φέτος η Δημοτική Αρχή ώστε να μειωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι λυόμενες αίθουσες, με την μεταστέγαση τριών σχολικών μονάδων. «Προσπαθούμε να μειώσουμε τα λυόμενα σχολεία που είναι προσβολή για τον πολιτισμό μας. Άλλα τρία σχολεία θα στεγαστούν σε κατάλληλα κτίρια, το 1ο Λύκειο, το Εσπερινό σχολείο  και το ΕΝΕΕΓΥ-Λ. Βρήκαμε λύσεις διότι είχαμε την αποφασιστικότητα να το κάνουμε. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα θέματα και δεν μας απασχολούν. Και όποιος βάζει τα δευτερεύοντα θέματα πάνω από τα σπουδαία, που είστε εσείς η νέα γενιά, τότε νομίζω ότι δεν προσφέρει καμία υπηρεσία ούτε στην κοινωνία ούτε στη Δημοκρατία.

Αμέσως μετά ο κ. Αντωνακόπουλος επισκέφτηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου όπου και εκεί μίλησε στα παιδιά για τον εκφοβισμό, προτρέποντας τα μεγαλύτερα να προστατεύουν τα μικρότερα.

«Είμαστε καθημερινά κοντά στους συνανθρώπους μας μεΑ»

Στο ΕΕΕΕΚ Πύργου, ο αγιασμός τελέστηκε από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ. Αθανάσιο Μπαχό, ενώ τον δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο Παιδείας Γιάννη Πλεμμένο, όπως και τον πρόεδρο της Τ.Κ. Βυτινέϊκών Δημήτρη Τσαφάρα, υποδέχτηκε η διευθύντρια του σχολείου Αγγελική Πετρόγιαννη.

Ο κ. Αντωνακόπουλος αναφέρθηκε στις δράσεις της Δημοτικής Αρχής για τα ΑμεΑ υπογραμμίζοντας την προσπάθεια να είναι όσο πιο χρήσιμη γίνεται. «Εμείς ως Δήμος, στη συγκυρία μιας πολύ δύσκολης οικονομικά περιόδου, προσπαθούμε καθημερινά με σημαντικές πράξεις να είμαστε κοντά στους ανθρώπους με αναπηρία. Γι’ αυτό η πρώτη δομή που δημιουργήσαμε στο Δήμο μας, ήταν το ΚΔΑΠμεΑ στον Κούβελο όπου ο Δήμος διοικεί το έργο και 50 συμπολίτες μας μεΑ περνούν δημιουργικά την ημέρα τους. Το ΕΝΕΕΓΥ-Λ που ήταν σε λυόμενο, στεγάζεται πλέον σε κανονικό κτίριο που μετασκευάζεται για τις ανάγκες των παιδιών. Είναι αυτονόητα καλύτερες οι συνθήκες εκεί, είναι ακατανόητος ο «ψίθυρος» κάποιων ολίγων…

Έχουμε 8 παιδιά μεΑ που μέσα από προγράμματα του ΟΑΕΔ εργάζονται στον Δήμο Πύργου και κατασκευάσαμε ένα μεγάλο δίκτυο αναπηρικών ραμπών στον ιστό της πόλης. Επίσης κάναμε πράξη το νόμο – που δεν είχε κάνει κανείς στο παρελθόν – και βάλαμε ειδικά τιμολόγια στη ΔΕΥΑΠ, κι ακόμα με την πολύτιμη συμβολή και της Εκκλησίας έχουμε προβεί σε πολλές πράξεις».


Ροή