Ο Διδάσκαλος της γνώσης και του ήθους Γ. Κουτσαντωνάκης αναπαύεται τώρα στη Δουκιώτικη Γη…

Ημερομηνία: 12-05-2022

Στην  αιωνιότητα ο Γεώργιος Κουτσαντωνάκης του πνευματικού φωτός και της Παιδείας αγλάισμα                   

 

 

Από το απόγευμα της Τετάρτης 11 Μαϊου 2022, ο αγαπητός συμπολίτης συνταξιούχος εκπαιδευτικός Γεώργιος Κουτσαντωνάκης αναπαύεται συη Δουκιώτικη Γη, γενέθλιο τόπο της συζύγου του Αγλαϊας Τριαντοπούλου.  Η απώλεια του αείμνηστου συμπολίτης βύθισε στη θλίψη την τοπική κοινωνία του Πύργου και ιδιαίτερα την κοινότητα των εκπαιδευτικών, όπου έχαιρε μεγάλης εκτίμησης και σεβασμού για το ήθος του και την προσφορά του στην Παιδεία.

Ο Γεώργιος Κουτσαντωμάκης έφυγε από τη ζώή σε ηλικία 82 ετών, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του. Από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη, ήρθε στην Ηλεία και υπηρέτησε σε δημοτικά σχολεία διαφόρων περιοχών. Γεννήθηκε στο χωριό Πηγή Πεδιάδος του Ηρακλείου Κρήτης.  Στην Ηλεία αρχικά υπηρέτησε ως Δάσκαλος στο Κρυονέρι και στη συνέχεια στο Λιβαδάκι, στο Δούκα, όπου γνώρισε την καταγόμενη από εκεί Δασκάλα κα Αγλαϊα Τριαντοπούλου, μετέπειτα σύζυγό του, με την οποία απέκτησαν τρία εξαιρετικά παιδιά επιστήμονες σήμερα. Μετά το Δούκα υπηρέτησε στις Μηλιές, στο Λάλακαι ακολούθως στον Πύργο, στο 3ο Δημοτικό και τέλος στο 6ο Δημ. Σχολείο, όπου έγινε Διευθυντής κι εκεί έκλεισε ο κύκλος μιας ευδόκιμης θητείας γνώσης, ήθους και προσφοράς για τη μάθηση των Ελληνόπουλων.

Η εξόδιος ακολουθία έλαβε χώρα στις 3 μ.μ. της Τετάρτης 11 του Μάη, στον Ι.Ν. της Αγίας ΤΡιάδος Πύργου, όπου προέστη ο εφημέριος του Ναού π. Νεκτάριος Συμεωνίδης.  Εκε3ί μετά ταύτα εκφωμήθηκε ένας συγκινητικός επικήδειος λόγος, από τον πρώην Σχολικό Σύμβουλο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κλ. Χάρη Σομπότη, ο οπίος εξιστόρησε την πνευματική και εκπαιδευτική διαδρομή του μεταστάντος συναδέλφου του.

Πολύς κόσμος προσήλθε για τον ύστατο χαιρετισμό και πολλοί παρέστησαν από τον εκπαιδευτικό κόσμο. Η ταφή έγινε στο Κοιμητήριο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου  Δούκα.

Η Εφημερίδα μας αποχαιρετά ένα εκλεκτό συμπολίτη και εκπαιδευτικό στο δρόμο για την αιωνιότητα.  Στην οικογένειά του εκφράζιυμε τα βαθιά συλλυπητήριά μας.

Δημοσιογράφος  ΑΝΚ

 


Ροή