Ο διακεκριμένος Λογοτέχνης Λεων. Μαργαρίτης για την απώλεια Ποιητή Γιάννη Παπαναστασόπουλου

Ημερομηνία: 27-05-2022

Ο ΗΛΕΊΟΣ ΠΟΙΗΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΑΙ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Γράφει ο Λεωνίδας Γ. Μαργαρίτης, Πρόεδρος Ετσιρείας Λογοτεχνών Νοτ. Ελλάδας

 

Έφυγε θύμα κι αυτός της πανδημίας του Κορωνοιου, σε ηλικία 73 ετών ο Ηλείος (Τραγανό)  διαλεκτός ποιητής Γιάννης Παπαναστασόπουλος  τακτικό μέλος της Εταιρείας Λογοτεχνών Ν.Δ.Ελλάδος

Ο  Γιάννης Παπαναστασόπουλος  είχε γεννηθεί το 1948 στο Μαρκόπουλο του Δήμου Πηνειού και κατοικούσε μέχρι χθές ημερομηνία του θανάτου του  στο Τραγανό του ιδίου ως άνω Δήμου.

Είχε Σπουδάσει Οικονομία  στην Ειδική Σχολή Οικονομίας του Βερολίνου καθώς επίσης και  Κοινωνιολογία, Ψυχολογία και Πολιτική Επιστήμη στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου.

 Το 1989 ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ Φιλοσοφίας από το ίδιο Πανεπιστήμιο.

Με την ποίηση άρχισε να ασχολείται από το 1990.

Ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί στα λογοτεχνικά περιοδικά «Πάροδος», «Εμβόλιμον», «Παρέμβαση», «Οροπέδιο», «Μοριάς», «Εξάντας» Βερολίνου, «Σχεδία της Αιγιαλείας» και  «Αχαϊκά».

Ποιήματά του έχουν επίσης δημοσιευθεί και στα περιοδικά της Κύπρου «Άνευ» και «Ακτή»,αλλά και  στον ημερήσιο τοπικό τύπο της Ηλείας «Πατρίς», «Πρώτη», «Πρωινή»,  «Αυγή», «Ηλειακό Βήμα»  «Φιλολογική Σελίδα» και στην ετήσια επιθεώρηση «Ηλειακή Πρωτοχρονιά» που εκδίδουν κάθε χρόνο  οι Εκδόσεις Βιβλιο-ΠΑΝΟΡΑΜΑ της Αμαλιάδος.

       Ποιήματά του έχουν επίσης  περιληφθεί σε διάφορες Ανθολογίες Ποίησης. Συνεργάζονταν  με εφημερίδες και περιοδικά στα οποία δημοσίευσε κρίσεις του  για την ποίηση αλλά και για άλλα κοινωνικά και πολιτιστικά  θέματα. Είχαν παρουσιαστεί έργα του στα Φιλολογικά Βραδινά της Εταιρείας Λογοτεχνών στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών  από σημαντικούς κριτικούς της Ελληνικής Λογοτεχνίας.

Η εξόδιος ακολουθία του τελέστηκε  από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τραγανού   την 16 Δεκεμβρίου  2021.

      Τους οικείους του θερμώς συλλυπούμεθα.

Οι περιορισμοί υγειονομικής προστασίας ατυχώς δεν  επέτρεψαν  την παρουσία μας.

 


Ροή