ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΊΏΝ ΣΤΟΝ *ΑΠΟΛΛΩΝΑ* ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ κ. ΔΗΜΗΛΕΝΑ ΛΑΔΟΓΙΑΝΝΗ
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΊΏΝ ΣΤΟΝ <<ΑΠΟΛΛΩΝΑ>> ΠΥΡΓΟΥ
Μπράβο και στην εκλεκτή Αρχαιολόγο – Νομισματολόγο κ. Δημηλένα Λαδογιάννη για την εξαιρετική ομιλία της
Συγχαρητήρια στα άξια στελέχη του Συνδέσμου κ. Καίτη Ντοά και κ. Βασιλική Παπανικολάου
<<Πολιορκία και ηρωική έξοδος του Μεσολογγίου>>
Εντυπωσίασε η Εκπαιδευτικός κ. Ευγενία Πετροπούλου
Μπορεί να πέρασαν κάποιες μέρες, από την εόρτιον Κυριακή των Βαϊων 13 του εύσχημου Απρίλη 2025, αλλά ο απόηχος διαρκεί ακόμα και κατά την επέτειο της οδυνηρής πορείας προς την Σταυρική θυσία… Ο λόγος για την εξαιρετική εκδήλωση, υψηλού πολιτιστικού επιπέδου, που έλαβε χώρα την προαναφερόμενη ημερομηνία, στο θέατρο <<Απόλλων>> Πύργου, στου δειλινού το εύρος λίγο προτού βρδιάσει.
Το θέμα λίαν επίκαιρο <<Πολιορκία και ηρωική έξοδος του Μεσολογγίου>>, το ανέπτυξε με θαυμάσιο διαλλεκτικό και γνωσιολογικό τρόπο η Αρχαιολόγος – Νομισματολόγος κ. Δημηλένα Λαδογιάννη, με θεματικές ενότητες και τεκμηριωμένες αναφορές, τόσο στη διάρκεια της Πολιορκίας, όσο και και κατά την Ηρωική Έξοδο των <<Ελεύθερων Πολιορκημένων >> του Μεσολογγίου.
Ενδιάμεσα των θεματικών ενοτήτων με καλλιέπεια λόγου και από στήθους η εκλεκτή Εκπαιδευτικός κ. Ευγενία Πετροπούλου, στέλεχος της Χορωδίας του Λυκείου των Ελληνίδων Πύργοτ, διάνθισε την κεντρική ομιλία, με αναφορές στην παράδοση και τη δημώδη ποίηση.
Την κ. Λαδογιάννη παρουσίασε ανοίγοντας την εκδήλωση η Πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων κ. Καίτη Ντοά επιδαψιλεύοντας περγαμημές για την εκλεκτή του ωραιψπρεπούς λόγου κεντρική ομιλήτρια.
Η κ. Ντοά μαζί με την Γραμματέα κ. Βασιλική Παπανικολάου είναι οι στυλοβάτες του εν λόγω Συνδέσμου και τους αξίζουν τα δημόσια συγχαρητήρια γι΄αυτή την άρτια από άποψη διοργάνωσης εκδήλωση.
Μία ακόμα επιτυχία αποτέλεσε η συμμετοχή άξιων συντελεστών αρχής γενομένης από τον εξαίρετο μουσικό αφιχθέντα εξ Αθηνών κ. Μανώλη Ζέρβα, που έπαιξε με την κιθάρα του και τραγούδησε εκπληκτικά τραγούδια σε ποίηση Διονυσίου Σολωμού και σύνθεση Γιάννη Μαρκόπουλου και Χρήστου Λεοντή, σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου και σύνθεση Μίκη Θεοδωράκη, σε ποίηση Νίκου Γκάτσου και σύνθεση Μάνου Χατζηδάκι, σε ποίηση Θανάση Ντζούφρα και σύνθεση Σπύρου Λάμπρου.
(Αναρτήσαμε μετά το πέρας της εκδήλωσης τέσσερα βίντεο από τις υπέροχες ερμηνευτικές του αποδόσεις).
Μπράβο, πολύ καλή επιλογή ο εν λόγω μουσικός. Όλα τα είπε περίφημα, καθώς και το μεγαλειώδες <<Πότε θα κάνει ξαστεριά>>, κυρίαρχο κατά την ιστορική Εξέγερση του Νοέμβρη, που έκτοτε σημάδεψε όλη μας τη ζωή!
Το στέλεχος της Χορωδίας κ. Δημήτρης Κακάκος έψαλε το θρυλικό <<Τη Υπερμάχω Στρατηγό>> και ακολούθησαν εξαιρετικές απαγγελίες, από το στέλεχος της Χορωδίας του Λυκείου των Ελληνίδων Πύργου κ. Κυριακή Καρούση, για τον <<Θούριο>> του Ρήγα και από την Φιλόλογο και Γραμματέα των εν Ηλεία Γορτυνίων κ. Φωτεινή Λουκοπούλου, δημοτικό ποίημα για το Μεσολόγγι.
Την υπέροχη αυτή εκδήλωση, που εγγράφεται στις δέλτους του εν λόγω Συνδέσμου ως από τις καλύτερες που έχουν λάβει χώρα στον τόπο μας, τίμησαν με την παρουσία του ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιος, ο συμπατριώτης τ. Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Βουλευτής κ. Ανδρέας Νικολάκόπουλος, ο Βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Διονύσης Καλαματιανός και ο Δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής, οι οποίοι απηύθυναν εγκάρδιους χαιρετισμούς.
Ρεπορτάζ, βίντεο και φωτογραφίες από τον δημοσιογράφο της ΑΥΓΗΣ Πύργου Αντρέα ΑΥΓ. Καπογιάννη – ΑΝΚ