Κύριε Υπουργέ των Εσωτερικών μπουζουριάστε δίχως οίκτο τον Φασισμό!

Ημερομηνία: 14-12-2021

Παράνοια παρακράτους, κύριε Υπουργέ, ή οργανωμένο φασιστικό παρακράτος?

(Στη φωτογραφία η υψωμένη γροθιά σύμβολο Αγωνιστών Κομμουνιστών και δύο (2) εκατομμυρίων Αναρχικών Μαχητών στον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο)

 

Ξεκινώ αυτό το άρθρο με το να επισημάνω, για άλλη μια φορά, τον μεγάλο κίνδυνο που ελλοχεύει, στο να διαταραχθεί η δημοκρατική γαλήνη του πολύπαθου αυτού τόπου, της Ελλάδας, από τη δράση επικίνδυνων οπλισμένων Ακροδεξιών και με στολές παραλλαγής φασιστοειδών, οι οποίοι μετά την οργανωτική διάλυση της δολοφονικής συμμορίας της <<Χρυσής Αυγής>> βρήκαν τη μεγάλη ευκαιρία,  να δικτυωθούν μέσα στις τάξεις των αφελών ημιμαθών σκοταδιστών αντιεμβολιαστών και να προκαλούν πλέον ανοιχτά την ελληνική κοιμωνία και το δημοκρατικό πολίτευμα.  Είχαμε εσχάτως τα θλιβερά και άκρως επικίνδυνα φαινόμενα, με την απαγωγή του Γυμνασιάρχη στην Πιερία, τον οποίο αλυσόδεσαν με χειροπέδες και τώρα άλλο ένα αποκρουστικό επίσης φαινόμενο,  που έλαβε χώρα στη Χαλκίδα, όπου <<ψεκασμένοι>> ακροδεξιοί πολίτες έκαψαν βιβλία του γνωστού συγγραφέα Ευγενίου ΤΡιβυζά,  μια φτικτή μίμηση πυρπολισμού της ανθρώπινης γνώσης,  που παραπέμπει ευθέως στο εγκληματικό και αντιανθρώπινο φασιστικό καθεστώς των Ναζί στη Γερμανία.

Κύριε Υπουργέ των Εσωτερικών, είπατε ότι έχουμε μπροστά μας μια <<παράνοια του παρακράτους>>!  Και όμως αυτή η <<παράνοια>>  έχει ιδεολογικό υπόβαθρο…  Είναι ο Φασισμός, κύριε Υπουργέ, αυτό το ανθρωποκτόνο δηλητήριο του Μεσαιωνικού Σκότους!

Πριν από ένα χρόνο, ίσως και περισσότερο, είχα γράψει σε ανάρτηση ετικέτας, να κλείστε στη φυλακή τους inflouencers των Fake News!  Κάποιοι αναγνώστες μου το θεώρησαν αυτό τότε ως υπερβολικό. Και όμως είχα προβλέψει διορατικά, πού θα φάναμε, όπως και φτάσαμε, να έχουμε αντιποίηση αστυνομικής αρχής,  καθώς και στρατιωτική εκπαίδευση πολιτών από επικίνδυνα ακρπδεξιά στοιχεία.

Η χώρα μας έζησε στο παρελθόν έναν οδυνηρό και πολυαίμακτο εμφύλιο πόλεμο, που ξεκίνησε από φασιστική τρομοκρατία και όχι για την κατάληψη (ως πρωταρχικό στόχο) της Εξουσίας από την Αριστερά, όπως αρέσκονται να λένε μέχει σήμερα οι απόγονοι των νικητών και οι παρατρεχάμενοι…  Τα ίδια και χειρότερα έγιναν δέκα χρόνια πιο μπροστά από τον ελληνικό εμφύλιο, στην Ισπανία, όπου οι φασίστες εθνικιστές γαλαγγίτες του Φράνκο ανέτρεψασν με στρατιωτικό πραξικόπημα τη νόμιμη και δημοκρατικά εκλεγμένη Δημοκρατική Κυβέρνηση προκαλώντας έναν τριετή αιματηρότατο εμφύλιο πόλεμο. Ο ηρωικός εκείνος Αγώνας Δημοκρατών, Αριστερών, Κομμουνιστών και Αναρχικών που ήταν δύο εκατομμύρια ηττήθηκε δίότι ο παντοδύναμος τότε Χίτλερ στήριξε τον ομογάλακτό του Φράνκο. Στην Ελλάδα η Αριστερά ηττήθηκε δίοτι οι παντοδύναμες και τότε και τώρα ΗΠΑ  στήριξαν στρατιωτικά και οικονομικά το αντίπαλο στρατόπεδο.

Είναι λογικό, κύριε Υπουργέ, να ζήσει σήμερα στον 21ο αιώνα η χώρα μας μια ανάλογη κατάσταση? Διότι αν δεν τους  μπουζουριάσετε και δεν τσακιστεί εν τη γενέσει του αυτό το φαινόμενο, τότε αναπόφευκτα θα επεκταθεί η δράση των επικίνδυνων αυτών ανθρώπων, με αποτέλεσμα πλέον να υπάρξει έμπρακτη αντίδραση από τις δημοκρατικές πλειοψηφικές δυνάμεις, καθώς και της μαχητικής Αντιεξουσιαστικής Αριστεράς, όταν τελικά κρίνει ότι ο φασιστικός κίνδυνος είναι επί θύραις και ότι αυτός αποτελεί πρωτεύοντα κίνδυνο και όχι οι περιορισμοί των ατομικών δικαιωμάτων λόγω της πανδημίας!

Αντιλαμβάνεστε επομένως, κύριε Υπουργέ, ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και πρέπει να πάρετε αμέσως τώρα αποτρεπτικά μέτρα και να απομονωθούν όσοι επιβουλεύονται το δημοκρατικό πολίτευμα.

 

Δημοσιογράφος  Αντρέας  ΑΥΓ.  Καπογιάννης – ΑΝΚ


Ροή