ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

Ημερομηνία: 22-06-2022

 

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2022 στον Πύργο και την Αμαλιάδα

Η Ελλάδα έχει αξεπέραστο Λαϊκό Πολιτισμό!

 

Απόψε η μεγάλη συναυλία με Παντελή Θαλασσινό στην κεντρική πλατεία Πύργου

Tanque Harmonica και Δεξαμενίτες στην Αμαλιάδα

 

Απόψε, Τετάρτη 22 Ιουνίου στις 21:30 θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία Πύργου η μεγάλη συναυλία με τον ξεχωριστό συνθέτη και τραγουδιστή Παντελή Θαλασσινό. Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού Νίκος Κοροβέσης μας προσκαλούν σε μια αξέχαστη μουσική βραδιά με ελεύθερη είσοδο. Τον Παντελή Θαλασσινό συναντούν επί σκηνής το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού με τους ταλαντούχους μαθητές του και οι Φιλαρμονικές Βαρθολομιού και Λεχαινών ΟΡΦΕΥΣ. Μια πολύχρωμη μουσική σκηνή σε μια σπάνια καλλιτεχνική συνεύρεση που σίγουρα θα μας ταξιδέψει και θα καταπλήξει με τα τραγούδια, τις μουσικές και την αρμονία της .

Στην Αμαλιάδα

 

Στην Αμαλιάδα η μουσική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Μπελογιάννη, στις 21:30, με την εμφάνιση των μουσικών συνόλων «Tanque Harmonica» και «Δεξαμενίτες» από τον Πύργο. Η συναυλία, που διοργανώνεται από την ΚοινΣΕπ Αέναον με την υποστήριξη του Δήμου Ήλιδας, θα είναι ένα μελωδικό ταξίδι στους δρόμους της ανατολής και της δύσης..

Λίγα λόγια για τα σχήματα:

Στη Δεξαμενή ενώθηκαν αγάπη για τη μουσική, παρέες και πολύ μεράκι κι έφτιαξαν τους Δεξαμενίτες! Παραδοσιακά, ρεμπέτικα και πιο σύγχρονα έντεχνα μας συντροφεύουν και μας ταξιδεύουν οι εξαιρετικοί δεξιοτέχνες Ασμής Λάζαρος (λάφτα), Δόξας Τάκης (κιθάρα), Νικολοπούλου Φωτεινή (ούτι), Σταθάς Κώστας (πολίτικη λύρα), Σπηλιόπουλος Σπήλιος (ταμπουράς) και Τζίφας Μιχάλης (κιθάρα). (ΣΗΜ.  ΑΝΚ : Ο Τάκης Δόξας, ο αγαπημένος μου ανιψιός που παίζει κιθάρα, είναι γιος της Ρούλας και του πρωτοξάδερφου Αντρέα Δόξα και εγγονός του Ποιητή του Φωτός  Τάκη Δόξα).  

Οι Tanque Harmonica είναι ένα μουσικό σχήμα με μουσικούς, προερχόμενους από διαφορετικούς χώρους, που ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας. Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει διάφορα είδη μουσικής, τραγούδια και συνθέσεις από την Ελλάδα και διάφορες χώρες του κόσμου, όμως κυρίως μουσικές που αγαπούν και μπορούν να μας ταξιδέψουν… από παραδοσιακά και έντεχνα, σε blues, gospel και latin… ακούσματα που δημιουργούν συναισθήματα και ανασύρουν αναμνήσεις… Η προσπάθειά τους να δώσουν μια δική τους προσέγγιση στα κομμάτια, συνοδεύεται από σεβασμό σε αυτά που καταπιάνονται. Έχουν επίσης ξεκινήσει να εργάζονται πάνω σε δικές τους συνθέσεις που σύντομα θα παρουσιάσουν.  Το σχήμα αποτελείται από τους Νίκο Στεφανίδη στην τρομπέτα και τα φωνητικά, Διονύση Λιβανά στο πιάνο, Μιχάλη Βόλφσων στην κλασική κιθάρα, Παναγιώτη Τριαντόπουλο στην ηλεκτρακουστική κιθάρα και το τραγούδι, Γιάννη Δημητρακόπουλο στο ηλεκτρικό μπάσο,  Θανάση Καραμπέτσο στα κρουστά και Ελευθερία Μυλωνά στο τραγούδι.

https://www.youtube.com/channel/UCZTwrA50AKdNJWrCHUBbWJg

 


Ροή