Η επιστροφή της ορθολογικής σκέψης μέσα από το 2ο Θερινό Σχολείο **Ήρων** στον Πύργο

Ημερομηνία: 14-05-2022

Επιστρέφει το θερινό σχολείο «Ήρων» στον Πύργο

 

 

Το 2ο θερινό σχολείο «Ήρων» με θέμα «Διάστημα και Αστρονομία». για μαθητές/μαθήτριες Λυκείου (σχ. έτους 2022-2023) της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, που συνδιοργανώνεται από το Ερευνητικό Εργαστήριο Υψηλών Συχνοτήτων, Μεταϋλικών και μη Γραμμικών Κυμάτων (HERON LAB) του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον Δήμο Πύργου, θα πραγματοποιηθεί φέτος από 30 Αυγούστου 2022 έως 2 Σεπτεμβρίου 2022.

Η δράση έχει βασικό στόχο να δώσει την ευκαιρία σε είκοσι πέντε (25) μαθητές/μαθήτριες να γνωρίσουν την επιστήμη της Φυσικής και ειδικότερα τις επιστημονικές περιοχές του διαστήματος και της αστρονομίας με τις εφαρμογές τους, να διευρύνουν τις γνώσεις τους και μέσα από αυτές να αναπτύξουν την κριτική σκέψη τους.
Η διάρκεια του θερινού σχολείου είναι τέσσερις ημέρες και σε αυτό το χρονικό διάστημα θα γίνουν διαλέξεις και δραστηριότητες-πειράματα στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου. Επιπλέον θα διοργανωθεί μια βραδιά αστροπαρατήρησης (ανοιχτή για το ευρύ κοινό), στο συγκρότημα του Δήμου Πύργου στην περιοχή «Κούβελος», και θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ημερήσια εκδρομή στο Κέντρο Δορυφορικών Επικοινωνιών «Θερμοπύλαι» (ΚΔΕΘ) του ΟΤΕ, που βρίσκεται στη Σκάρφεια Φθιώτιδας.

Στο θερινό σχολείο «Ήρων», διδάσκουν Καθηγητές και Ερευνητές από τα ελληνικά πανεπιστήμια ενώ η δαπάνη λειτουργίας του καλύπτεται από τον Δήμο Πύργου και όλες οι δράσεις του παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές.
Οι αιτήσεις γίνονται  αποκλειστικά ηλεκτρονικά έως και την Παρασκευή 1/7/2022.

***  Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν
να βρουν στην ιστοσελίδα του εργαστηρίου https://heronlab.phys.uth.gr/

 


Ροή