Η ένοχη σιωπή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για την κατοχή Κυπριακού εδάφους από Τουρκία

Ημερομηνία: 19-10-2021

Κρατάνε το στόμα τους κλειστό ΕΕ και ΗΠΑ για την τουρκική κατοχή της μισής περίπου Κύπρου

Για την επιβολή της χουντικής δικτατορίας οι ΗΠΑ έπαιξαν σημαντικό ρόλο, τόσο κατά την εκδήλωση του στρατιωτικού πραξικοπήματος, όσο και για την μετέπειτα εδραίωση του χουντικού καθεστώτος. Μάλιστα τον Οκτώβριο του 1971 ήρθε στην Αθήνα ο ίδιος ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Σπύρο Άγκνιου, ο οποίος είχε μακρινή καταγωγή από τους Γαργαλιάνους. Ήταν η πιο επίσημη αναγνώριση από τις ΗΠΑ του χουντικού καθεστώτος! Την ίδια στιγμή που οι ΗΠΑ και τότε και τώρα υμνούσαν και υμνούν (υποκριτικά βέβαια) την έννοια της δημοκρατία, που πόρρω βέβαια απέχουν από το νόημά της!

Πολλά χρόνια αργότερα οι ΗΠΑ δια στόματος Κλίντον ζήτησαν συγγνώμη για την σύμπλευση της χώρα τους με τα ανδρείκελα της δικτατορίας, που λάκιξαν με τα πρώτα σμπάρα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο και που κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, όταν δεν ήξεραν τι να κάνουν και από την άλλη είχε ανατραπεί ο πλήρης έλεγχος στο στρατό, με την είσοδο δεκάδων χιλιάδων δημοκρατικών Εφέδρων Αξιωματικών!

Την ίδια <<συγγνώμη>> ο πρ. Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον είχε απευθύνει και προς το κομμουνιστικό Βιετνάμ, την ηρωική αυτή χώρα του αθάνατου ηγέτη της και πρωτομάστορα Χο Τσι Μινχ, σε μία χώρα όπου είχε γίνει τόπος θυσίας εκατομμυρίων ανθρώπων! Πηγές προσκείμενες στο Βιετνάμ αναφέρουν τρία (3) εκατομμύρια νεκρούς Βιετναμέζους, ενώ Αμερικανοί ιστορικοί αναφέρουν ότι εξοντώθηκαν δύο (2) με δυόμιση (2,5) εκατομμύρια Βιετναμέζοι!

Το άλλο μεγάλο έγκλημα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ ήταν η στρατιωτική εισβολή τον Ιούλιο του 1974της Τουρκίας στην Κύπρο.  Υπάρχουν ντοκουμέντα και για τον ρόλο του Κίσινγκερ και για τον ρόλο του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ. Τα ντοκουμέντα αυτά αποκαλύπτουν το ρόλο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, όπου η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας είχε πει ευθέως στους Αμερικανούς ότι θα επέμβουν στρατιωτικά στην Κύπρο.  Και το αποκορύφωμα της προδοτικής συμπεριφοράς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που ανάγκασε τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμαλή να διατάξει έξοδο της Ελλάδας από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, ήταν το ότι επέτρεψαν οι  Δυτικοί Συνασπισμοί να καταληφθεί με τον Αττίλα  2  η μισή περίπου Κύπρος! Η ενοχή ΗΠΑ και ΝΑΤΟ αδιαμφισβήτητη και για το προδοτικό αυτό έγκλημα κατά του Ελληνισμού, ουδέποτε μέχρι τώρα ζήτησαν συγγνώμη!

Εκείνο όμως που μετ΄ επιτάσεως ζητούσαν οι Αμερικανοί από τις ελληνικές κυβερνήσεις  ήταν  να επεκταθεί ο χρόνος παραμονής στην Ελλάδα των στρατιωτικών τους βάσεων σε πέντε χρόνια από την ετήσια ανανέωσή τους!  Αυτό τους εξυπηρετούσε στον μακροχρόνιο σχεδιασμό τους απομόνωσης κυκλικής της Κίνας και δαγκάνας κυκλικής για την Ρωσία.  Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις από το 1990 μέχρι και την ανάληψη της σημερινής κυβέρνησης αρνιόντουσαν στους γκαουλάιτερ της Οικουμένης, να υπογράψουν για 5ετή παραμονή και στη συνέχεια επ΄ αόριστον  των αμερικανικών βάσεων μέχρι που βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να τους κάνει αυτό το <<θείο>> δώρο για την επίτευξη των ιμπεριαλιστικών τους σχεδίων!

Το έχουμε γράψει τόσες φορές ότι η Ελλάδα δεν κέρδισε τίποτα απολύτως το ουσιαστικό από την <<ελληνοαμερικανική συμφωνία>>, αλλά  επιπρόσθετα τίθεται εν αμφιβόλω η αξιοπιστία της Κυβέρνησης των ΗΠΑ, όπως επεσήμανε σε ανάλυσή του ο Καθηγητής Θεωρίας Κράτους και Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Δημήτρης Καλτσώνης, που αναδημοσιεύσαμε προχτές τα όσα είπε μιλώντας στο Spoutnik Greece και που εξ αντικειμένου επαληθεύονται στο ακέραιο τα άρθρα μας, που έχουνε ad hoc δημοσιεύσει! Διότι αν και πάλι υπαναχωρήσουν οι ΗΠΑ , όπως πολλές φορές έχουν πράξει κατά το παρελθόν, τότε τινάζονται όλα στον αέρα! Και για να θυμίσουμε την πιο χαρακτηριστική περίπτωση, όταν η Τουρκία εισέβαλε και κατέλαβε την μία από τις δύο ελληνικές βραχονησίδες των Ιμίων τον Ιανουάριο του 1996!  Όμως 6 χρόνια νωρίτερα, το 1990, οι ΗΠΑ είχαν δεσμευτεί στην τότε υπογραφή της συμφωνίας για την εγκατάσταση σε ελληνικό έδαφος στρατιωτικών βάσεων ότι εγγυώνται την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας!

Και έρχονται σήμερα 18 του Οκτώβρη 2021, πριν καν στεγνώσει το μελάνι της <<ελληνοαμερικανικής συμφωνίας>>, οι πρωτοφανείς δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη, που ισχυρίστηκε θρασύτατα ότι η Κύπρος ανήκει στην Τουρκία από το 1571 και ότι είναι οι Ελληνοκύπριοι εκείνοι που εισέβαλαν στο νησί(!) Επίσης έκανε και αυτός αναφορά στην <<απέραντη>>, όπως την αποκάλεσε  <<γαλάζια  πατρίδα>>,  η οποία καλύπτει όλο το Αιγαίο μέχρι και τον Κόλπο της Αλεξάνδρειας(!)

Αν όντως οι ΗΠΑ πιστεύουν αυτά που λένε, περί προστασίας  των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων,  τότε θα έβγαινε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος των ΗΠΑ, λαλίστατος με το παραμικρό για Βενεζουέλα, Κούβα, Κίνα, Ρωσία, Ιράν κλπ  και  θα απέρριπτε τις τουρκικές ανοησίες δηλώνοντας εμπράκτως τη στήριξή τους σε Κύπρο και Ελλάδα αντίστοιχα, τόσο από ιστορική, όσο και από νομικής πλευράς, βάσει των διαλαμβανωμένων στο Δίκαιο της Θάλασσας!  Αλλά φευ, τόσο οι ΗΠΑ όσο και η ΕΕ κρατάνε το στόμα τους κλειστό και για τις σημερινές αδιανόητες δηλώσεις, των θεωριών αυτών, που αύριο κιόλας θα προχωρήσουν στην υλοποίησή τους, αλλά κυρίως για το δεδομένο γεγονός και παρά τα δύο εκδοθέντα ψηφίσματα του ΟΗΕ, της Κατοχής από τον τουρκικό στρατό (Ιούλιος του 1974) των μισών περίπου εδαφών της ανεξάρτητης και αναγνωρισμένης απ΄ όλη την Οικουμένη Κυπριακής Δημοκρατίας!

Να σημειωθεί επίσης ότι η ΕΕ δεν κάνει το παραμικρό κατά της Τουρκίας, παρά το γεγονός ότι η Κύπρος και η Ελλάδα είναι ενεργά μέλη της ΕΕ…!!!  Η Τουρκία δεν είναι μέλος της ΕΕ και χαράσσει ανεξάρτητη πολιτική και από τις ΗΠΑ και από το ΝΑΤΟ, με αποτέλεσμα να την σέβονται οι πάντες και να την υποστηρίζουν,  τόσο στη Δύση, όσο και στην Ανατολή!

 

Δημοσιογράφος Αντρέας ΑΥΓ. Καπογιάννης

 

 

 

 

 

 

 

 


Ροή