Η εμφάνιση στο ΘέατροΦλόκα της περίφημης Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Κολοράντο Σπρινγκς

Ημερομηνία: 21-06-2022

Κατενθουσίασε το λιγοστό κοινό την Κυριακή στο Θέατρο Φλόκα  η  περίφημη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Κολοράντο Σπρινγκς

Όσοι παρακολούθησαν τη συναυλία από το 60μελές νεανικό συτγκρότημα από την πόλη του Κολοράντο Σπρινγκς, της περίφημης Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων, ασφαλώς έμειναν κατενθουσιασμένοι και πολύ σωστά αψήφισαν τις άσχημες καιρικές συνθήκες και πήγαν προχθές Κυριακή 19 Ιουνίου 2022, στο Θέατρο Φλόκα, όπου πριν από την έναρξη είχε βρέξει και μάλιστα υπήρχαν βρόχινα νερά σε διάφορα σημεία των πέτρινων καθισμάτων.

Στα τρία βίντεο που αναρτήσαμε και όπου το κεντρικό σύστημα του Fb επέτρεψε να ακουστεί ο ήχος  (λόγω προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων),  δώσαμε τη δυνατότητα στους χιλιάδες Αναγνώστες μας, να πάρουν μία ιδέα, από την εξαιρετική απόδοση των νεότατων καλλιτεχνών από τις ΗΠΑ. Αποδόθηκαν με άψογο τρόπο κομμάτια σπουδαίων ξένων, αλλά και Ελλήνων συνθετών. Μιλώντας στο λιγοστό κοινό τόσο ο Πρόεδρος της Συμφωνικής Ορχήστρας κ. Νάθαν Νιουμπράου, όσο και ο μουσικός διευθυντής και μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας  κ. Γκάρι Νίκολσον ευχαρίστησαν θερμά όσους παραβρέθηκαν στη συναυλία και εξέφρασαν τη χαρά τους,  που από τη μακρινή δική τους πατρίδα βρίσκονται στην ιερή γη της Ολυμπίας! Για την Ορχήστρα είπαν ότι έχει πολλές διακρίσεις από διάφορες εμφανίσεις της, τόσο μέσα στις ΗΠΑ, όσο και σε άλλες χώρες. Επίσης κάθε χρόνο γίνεται ένας διαγωνισμός για τον καλύτερο σολίστ σε διάφορα μουσικά όργανα.

Εντυπωσίασαν τόσο ο σολίστας βιολιστής, που ήταν από τους νικητές του διαγωνισμού, όσο και οι τρεις κορνετίστες. Το κλού της βραδιάς ήταν, όταν οι νεαροί καλλιτέχνες περιτύλιξαν με ένα μαντήλι τα μάτια τους και απέδωσαν μουσικά κομμάτια κατ΄αυτόν τον τρόπο!

 

 

Τέλος από τον κ. Πρόεδρο της Ορχήστρας κ. Νάθαν Νιουμπράου δόθηκαν αναμνηστικά στο Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο, στην Πρόεδρο του Διεθνούς Φεστιβάλ Τεχνών Αρχ. Ολυμπίας και Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αρχ. Ολυμπίας κ. Ρόη Αντωνοπούλου και στην υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του εν λόγω Δήμου κ. Σάλυ (Βασιλική) Σπηλιοπούλου.

Παρέστησαν επίσης ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος π. Νικόλαος Κατσηδήμας, ως εκπρόσωπος του Σεβ. Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αρχ. Ολυμπίας κ. Δημήτρης Κωσταριάς, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Ολυμπίας κ. Νίκος Μαρούντας κ.ά.

*************************************************

Το Κολοράντο Σπρινγκς (αγγλικάColorado Springs, Colorado), είναι μια πόλη στο Κολοράντο, έδρα της κομητείας Ελ Πάσο, της πιο πολυπληθούς της πολιτείας. Η πόλη είναι κτισμένη στο κεντρικό μέρος της πολιτείας, 105 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα της πολιτείας Ντένβερ. Η πόλη βρίσκεται στο Φοντέιν Κρηκ, σε υψόμετρο περίπου 1.840 μέτρων, αν και υπάρχουν μεγάλες υψομετρικές διαφορές μέσα στην ίδια την πόλη. Βρίσκεται κοντά στους πρόποδες του Πάικς Πηκ, μιας από τις ψηλότερες κορυφές στις ΗΠΑ, στα νότια Βραχώδη Όρη.

Σύμφωνα με την απογραφή του 2010 η πόλη είχε πληθυσμό 416.427 κατοίκους,[7] ήταν δηλαδή η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην πολιτεία και 41η στις Ηνωμένες Πολιτείες,[8] ενώ η μητροπολιτική περιοχή του Κολοράντο Σπρινγκς είχε 645.613.[9] Η πόλη έχει μεγαλύτερη έκταση από το Ντένβερ, καλύπτοντας 482 χλμ². Σύμφωνα με έρευνα του 2009 του περιοδικού Money, το Κολοράντο Σπρινγκς είναι η καλύτερη μεγάλη πόλη για να ζεις.[10] Η πόλη ιδρύθηκε το 1871 από τον Ουίλιαμ Τζάκσον Πάλμερ. Σήμερα η οικονομία της πόλης στηρίζεται στο στρατό (τεχνολογίες άμυνας) και στην υψηλή τεχνολογία και ακολουθεί ο τουρισμός.

(ΠΗΓΗ : Βικιπαίδεια – Ελεύθερη Εγκυκλοπαίδεια)

***************************************************

ΡΕΠΟΡΤΑΖ του δημοσιογράφου της ΑΥΓΗΣ Πύργου Αντρέα ΑΥΓ. Καπογιάννη – ΑΝΚ

 


Ροή