Ένα σημαντικό έργο στην Αμαλιάδα για καθαρό νερό

Ημερομηνία: 30-10-2021

Κατασκευάζεται ο νέος αγωγός που θα συνδέει τη δεξαμενή στο Γεράκι με τον υδατόπυργο της πόλης

Καθαρό νερό στην Αμαλιάδα  και την Κουρούτα

Υπογράφηκε η σύμβαση ύψους 695 χιλιάδων ευρώ μεταξύ του Δημάρχου Ήλιδας και της αναδόχου εταιρείας

Στην υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του νέου αγωγού που θα συνδέει τη δεξαμενή στο Γεράκι με τον υδατόπυργο της  Αμαλιάδας, προχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης με την εκπρόσωπο της ανάδοχης εταιρείας «ΑΝΟΔΟΣ ΑΤΕ» κ. Χ. Ανδριοπούλου.

Η υπογραφή της σύμβασης του έργου προϋπολογισμού 695.000 ευρώ, έγινε στο γραφείο του Δημάρχου στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας, με τον κ. Λυμπέρη να εμφανίζεται ικανοποιημένος αφού με την υλοποίηση της εργολαβίας εξασφαλίζεται καθαρό νερό για το μεγαλύτερο μέρος της πόλης και την Κουρούτα. Παράλληλα επεσήμανε πως έτσι λύνονται οριστικά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο Δήμος Ήλιδας αναφορικά με τα αντιλιοστάσια που συχνά πυκνά εμφάνιζαν βλάβες, αφού το καθαρό νερό από το διυλιστήριο του Φράγματος Πηνειού, θα «πέφτει» στις επίγειες δεξαμενές στις παρυφές της πόλης και από εκεί θα φεύγει με φυσική ροή στο δίκτυο της πόλης.

Τόνισε δε πως μοναδικός στόχος του είναι να λύσει τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στο «μεγάλο διάλλειμα της πενταετίας 2014 -2019» υλοποιώντας έτσι και τις δεσμεύσεις του προς τους κατοίκους του Δήμου Ήλιδας. Κλείνοντας ξεκαθάρισε πως δεν τον ενδιαφέρουν «ούτε κουτσομπολιά ούτε καφενειακού τύπου συζητήσεις αλλά ανακοινώνω έργα που πρόκειται άμεσα να υλοποιηθούν».

«Δεν υπάρχει κάτι πιο πραγματικό από τα έργα»

Συγκεκριμένα όπως δήλωσε ο κ. Λυμπέρης : «Είμαστε άλλη μια φορά εδώ και θα συνεχίσουμε να είμαστε από τη στιγμή που ανακοινώνουμε κάτι το πραγματικό. Και δεν υπάρχει κάτι πιο πραγματικό από τα έργα κάτι που έχει αποτυπώσει και ο Λαός ο οποίος λέει καλός ήταν αυτός γιατί έκανε έργο. Σε αυτή την κατηγορία πιστεύω πως με έχουν κατατάξει οι συμπολίτες μου, οι οποίοι γνωρίζουν πως δεν παρακολουθώ ούτε κουτσομπολιά ούτε καφενειακού τύπου συζητήσεις,  αλλά ανακοινώνω έργα που πρόκειται άμεσα να υλοποιηθούν.

**  Σήμερα ανακοινώνουμε ένα έργο που αφορά  στην κατασκευή του αγωγού από τη δεξαμενή του Γερακίου – είναι αυτή που με χωρητικότητα 3000 κυβικά μέτρα νερού θα αντικαταστήσει τον υδατόπυργο της Αμαλιάδας – στις δεξαμενές του υδατόπυργου.  Από  αυτές τις δεξαμενές θα υδροδοτείται η κάτω πόλη και η Κουρούτα.  Άρα με την υλοποίηση αυτού του έργου σταματάνε οι αντλίες που ανεβάζουν νερό στον υδατόπυργο της Αμαλιάδας,  κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα το καθαρό νερό που θα έρχεται από το διυλιστήριο στο Φράγμα του Πηνειού, θα πέφτει απ’ ευθείας στο καθαρό δίκτυο της πόλης και από εκεί στις βρύσες των σπιτιών μας.

Αυτά υποσχεθήκαμε στον κόσμο, αυτά είχαμε ετοιμάσει το 2014 αλλά δυστυχώς είχαμε ένα μεγάλο διάλειμμα 5 ετών και τώρα πιάσαμε το νήμα και σιγά – σιγά τα υλοποιούμε. Όπως λύσαμε το θέμα των απορριμμάτων με τον καλύτερο τρόπο και καταφέραμε να παρουσιάσουμε μια υποδειγματική για όλη τη χώρα επεξεργασία που μας δίνει τη δυνατότητα να παράγουμε ηλεκτρικό ρεύμα από τα σκουπίδια, έτσι θα κάνουμε και με τα υπόλοιπα μεγάλα ζητήματα του τόπου μας. Ο κόσμος περιμένει από εμάς καθαρό νερό με το ελάχιστο αντίτιμο, κάτι που εμείς θα κάνουμε».

**  Με τη σειρά της η κ Ανδριοπούλου ανέφερε πως το έργο θα παραδοθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων που αναφέρονται στη σύμβαση και με την ποιότητα που πρέπει.


Ροή