Έμπρακτη στήριξη από την κα Φάνη Πάλλη Πετραλιά για το Ιστορικό Μουσείο Πύργου

Ημερομηνία: 20-10-2021

Από τη συνάντηση δημάρχου Πύργου με το μέλος της Ε.Ο.Ε. Φάνη Πάλλη Πετραλιά

Η πρώην Υπουργός δήλωσε τη στήριξή της και την πρόθεσή της να δωρίσει οικογενειακά της κειμήλια για τη δημιουργία του Ιστορικού Μουσείου Πύργου

 

Μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση είχε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος με την πρώην υπουργό και μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Φάνη Πάλλη Πετραλιά στην Αρχαία Ολυμπία, στο περιθώριο της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πεκίνο 2022».

Η συζήτηση στράφηκε γύρω από θέματα αθλητισμού και πολιτισμού, με τον δήμαρχο Πύργου να ενημερώνει την κ. Πετραλιά για την πρόθεσή του να δημιουργηθεί Ιστορικό Μουσείο Πύργου. Μάλιστα την ενημέρωσε για όλες τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, καθώς και για τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, ενώ υπογράμμισε τις έγγραφες επιστολές στήριξης από Ηλείους επιστήμονες.

Η κ. Πετραλιά δέχτηκε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό την είδηση αυτή, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθειά της στο όλο εγχείρημα. Όπως ενημέρωσε τον κ. Αντωνακόπουλο, είναι διατεθειμένη να στηρίξει και εμπράκτως την δημιουργία του Ιστορικού Μουσείου Πύργου, δωρίζοντας πολύτιμα και μεγάλης ιστορικής αξίας αντικείμενα της οικογένειάς της για να εκτεθούν στο Μουσείο.

**  Η πρόταση της κ. Πετραλιά έγινε δεκτή με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από τον κ. Αντωνακόπουλο, με τον οποίο ανανεώθηκε για το προσεχές διάστημα μια συζήτηση εφ όλης της ύλης, όσον αφορά τη δημιουργία του Μουσείου.


Ροή