Από τον Περιφερειάρχη η υπογραφή σύμβασης αντιμετώπισης μεγάλης κατολίσθησης

Ημερομηνία: 20-10-2021

Αντιμετωπίζεται εκτεταμένη κατολίσθηση μεταξύ των  οικισμών

Αρβανίτη και Χαριάς στην Π.Ε. Ηλείας

Με τεχνική παρέμβαση προϋπολογισμού 1,6 εκατ. ευρώ αντιμετωπίζεται η εκτεταμένη κατολίσθηση που έχει εκδηλωθεί στην Επαρχιακή Οδό Καρούτες – Λαντζόι – Αρβανίτη – Σοπι – Χειμαδιού και συγκεκριμένα στο τμήμα μετά την έξοδο από τον οικισμό Αρβανίτη προς τον οικισμό της Χαριάς, όπου σήμερα καθίσταται επικίνδυνη και δυσχερής η διέλευση των οχημάτων.

Το έργο εντάχθηκε φέτος στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και σήμερα Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021, o Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου.

Έπειτα από την εκπόνηση μελέτης για την αντιμετώπιση του προβλήματος διαπιστώθηκε ότι απαιτείται η κατασκευή φορέα τύπου ημιγέφυρας 300 μέτρων περίπου που θα κατασκευαστεί στην επίμαχη θέση.

Επίσης, προβλέπονται κι εργασίες προσαρμογής σε εύλογο μήκος της υφιστάμενης επαρχιακής οδού με τον υπό κατασκευή φορέα, με σκοπό την βελτιστοποίηση της απορροής των ομβρίων υδάτων και την βελτίωση της μηκοτομής. Στο σύνολο των τμημάτων αποκατάστασης προβλέπεται να ακολουθήσουν ασφαλτικές εργασίες, καθώς επίσης τοποθέτηση κατακόρυφης σήμανσης και διαγράμμισης.


Ροή