Εκδήλωση για τα 50 Χρόνια του Ελληνικού Τμήματος | 13/11 στο Impact Hub στην Αθήνα *** ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ»
Εκδήλωση για τα 50 Χρόνια του Ελληνικού Τμήματος | 13/11 στο Impact Hub στην Αθήνα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ»
Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας σας προσκαλεί σε εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του (1975-2025).
Ημερομηνία: Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2025
Ώρα: 19:00 – 21:00
Χώρος: Impact Hub, Καραϊσκάκη 28, 10554 Αθήνα
Η Διεθνής Αμνηστία, ένα διεθνές κίνημα για την υπεράσπιση και προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως, γιορτάζει φέτος 50 χρόνια παρουσίας και δράσης στην Ελλάδα. Εδώ και 50 χρόνια το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας είναι βαθιά συνδεδεμένο με τον αγώνα της ελληνικής κοινωνίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αφού πολλά από τα ιδρυτικά του μέλη είχαν φυλακιστεί, εξοριστεί και βασανιστεί κατά τη διάρκεια της δικτατορίας των συνταγματαρχών (1967-1974). Από την ίδρυση του το 1975, έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και έχει προσφέρει σταθερά στον αγώνα για ελευθερία.
Με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας διοργανώνεται εκδήλωση με πάνελ ομιλιών και παρουσίαση του επετειακού λευκώματος την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου στο Impact Hub στην Αθήνα.
Το λεύκωμα των 50 χρόνων του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας «Οι Αγώνες του Χθες, τα Δικαιώματα του Σήμερα» μας αφηγείται μέσα από κείμενα και εικόνες, την ιστορία του Τμήματος από τις πρώτες προσπάθειες ίδρυσής του το 1961 ως τις μέρες μας, ακολουθώντας τους βασικούς πυρήνες της δουλειάς πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα.
ΠΑΝΕΛ ΟΜΙΛΙΩΝ
Στάθης Παυλόπουλος, Ιστορικός, Συντονιστής Προγραμματισμού & Επιστημονικών Δράσεων ΑΣΚΙ
Κωστής Παπαϊωάννου, Διευθυντής Σημείο για τη Μελέτη και την Αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς, Πρώην Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας
Νίκος Κωστόπουλος, Αδερφός Ζακ (Zackie) Κωστόπουλου
Χρήστος Δημόπουλος, Διευθυντής Ελληνικού Τμήματος Διεθνούς Αμνηστίας
Συντονισμός: Μαρία Λούκα, Δημοσιογράφος και Σεναριογράφος
Για περισσότερες πληροφορίες, συνεντεύξεις και θέματα Τύπου:
Μύριαμ Πατρού
Υπεύθυνη Επικοινωνίας Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας
6975819411 ή 2103600628 ή [email protected]
Amnesty International Greece
Διεθνής Αμνηστία – Ελληνικό Τμήμα
30 Sina Street/Σίνα 30, Τ.Κ. 10672, Athens/Αθήνα
Tel/Τηλ: 210 3600628
Fax: 210 3638016