Δοξολογία και κατάθεση στεφάνων στον Πύργο για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Ημερομηνία: 21-11-2021

ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

Τριπλή εορτή και αίτημα στον ΥΠΕΘΑ για ξεχωριστό εορτασμό της Ημέρας των Αποστράτων

Με δοξολογία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Πύργου, γιορτάστηκε σήμερα Κυριακή 21 Νοεμβρίου, μαζί με την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας μας. Στις 10 το πρωί έλαβε χώρα η δοξολογία παρουσία των πολιτικών, στρατιωτικών και αστυνομκών αρχών, καθώς και εκπροσώπων φορέων. Για την σημασία της Ημέρας μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικων Ναυτικού Ν. Ηλείας πλοίαρχος ε.α. Π.Ν. κ. Ζώης Υφαντής. Ο ομιλητής αναφέρθηκε στην Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων και στην εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, η  οποία είναι Προστάτιδα τωνΕνόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, κάνοντας ειδική μνεία για τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και για τους Απόστρατους της Ελλάδας, οι οποίοι γιορτάζουν επίσης σήμερα.

Μετά ταύτα και περί ώρα 1ο.30 π.μ.  οι εκπρόσωποι των αρχών μετέβησαν πεζή στον ανδριάντα του ήρωα τουΠύργου Μίλτωνα Ιατρίδη, κυβερνήτη του θρυλικού υποβρυχίου <<Παπανικολής>>, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από ιερείς και στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων, κατά τη σειρά που βλέπετε στις φωτογραφίες,  από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Βασίλη Γιαννόπουλο, από τον Α.Δ.Φ.Η. και Διοικητή του ΚΕΑΤ Σμήναρχο (Ι) κ. Νικόλαο Κοκκώνη, από τον Δήμαρχο Πύργου κ. Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, από τον πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. Ηλείας ταξίαρχο ε.α. κ. Γεώργιο Σταματόπουλο, από τον πρόεδρο της Ε.Α.Α.Ν. Ηλείας πλοίαρχο ε.α. του Πολεμικού μας Ναυτικού κ. Ζώη Υφαντή και από τον Γραμματέα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας Ν, Ηλείας σμήναρχο ε.α. κ. Χρήστο Παρασκευόπουλο.

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη όσων έδωσαν τη ζωή τους για την Πατρίδα και η τελετή έλαβε τέλος με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου, τον οποίον έψαλαν επίσης οι στρατιώτες του αγήματος, όπως βλέπετε στη φωτογραφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Εφημερίδας μας, έχει γίνει αίτημα στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, να προσδιοριστεί μία ξεχωριστή μέρα τιμής για τους απόστρατους και των τριών οπλων των Ενόπλων μας Δυνάμεων, ώτστε να γιορτάζεται η Ημέρα των Αποστράτων.

Ρεπορτάζ  Αντρέα  ΑΥΓ.  Καπογιάννη – ΑΝΚ


Ροή