Διονύσιος Σολωμός : Ο φλογερός υμνητής της Ελευθερίας

Ημερομηνία: 25-09-2021

ΕΚΔΗΛΩΣΗ  ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ

Με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, από το ΝΠ Πολιτισμού του Δήμου Πηνειού,  διοργανώνεται την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021,  στις 19.30 στον προαύλιο χώρο της Παναγίας Καθολικής στη Γαστούνη, εκδήλωση αφιερωμένη στον εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό, τον ποιητή,  που από τον αγώνα των Ελλήνων εμπνεύστηκε ένα σημαντικό κομμάτι από το έργο του: «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» και τον « Ύμνο εις την Ελευθερίαν».

Ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού Δημήτρης  Βασιλόπουλος δήλωσε: «Η εκδήλωση ετοιμάστηκε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας, αλλά και λόγω του παρατεταμένου καύσωνα. Τα όποια εμπόδια όμως  ξεπεράστηκαν και το αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Διονυσίου Σολωμού είναι έτοιμο και θα παρουσιαστεί την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στον προαύλιο χώρο της Παναγίας Καθολικής.  Η εκδήλωση περιλαμβάνει αφηγήσεις, προβολές, απαγγελίες και τραγούδια».

**  Οι συντελεστές της εκδήλωσης : Επιμέλεια εκδήλωσης-κειμένων:   Μαρία Παρίση. Αφήγηση:  Μαρία Παρίση, Καίτη Γιατρά.  Απαγγέλουν:  Κωνσταντίνα Αβραμίδη, Διονυσία Βαρβαρίγου, Αντρέας Λευθεριώτης και Σάκης Βούρτσης. Υπεύθυνος για τις προβολές ο Χρήστος Σχοινάς.

**  Ορχήστρα: Πιάνο-τραγούδι: Κωνσταντίνα Αβραμίδη. Ούτι-μαντολίνο: Αλέξανδρος Παρίσης. Κιθάρα-τραγούδι: Γιώργος Μάλλιαρης. Τραγούδι: Αντρέας Λευθεριώτης, Σάκης Βούρτσης, Διονυσία Βαρβαρίγου.

 


Ροή