Ένας ουσιαστικός διάλογος και παρουσίαση δύο εξαιρετικών βιβλίων Κυριακή 28/11/2021

Ημερομηνία: 28-11-2021

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ 24ου  ΦΕΣΤΙΒΑΛ  ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ  ΟΛΥΜΠΙΑΣ

              Αντικριστή βιβλιοπαρουσίαση

 

 

Ο Νίκος Θεοδοσίου και ο Δημήτρης Α. Παπαδόπουλος  συζητούν για τις περιπέτειες του κινηματογράφου από τις αρχές του περασμένου αιώνα και προς το αύριο, μέσα κι έξω απ’ τα σχολεία, στην Ελλάδα και αλλού.

***  Τον διάλογο, που θα φιλοξενηθεί στον χώρο του φουαγιέ της Π.Ε.  Ηλείας και θα μεταδοθεί ζωντανά σήμερα Κυριακή 28 του Δημιουργικού Νοέμβρη 2021, από τα διαδικτυακά μέσα του Φεστιβάλ στις 11.00, συντονίζει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ολυμπίας, σκηνοθέτης Δημήτρης Σπύρου.

***  Οι μεταδόσεις θα γίνουν από το προφίλ του Φεστιβάλ στο Facebook: facebook.com/olympiaiff, από το κανάλι στο Youtube: youtube.com/channel/UC2OfxhqIaJN9NTbWVmcCj3w καθώς και από τις υπηρεσίες βίντεο του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου: video.sch.gr/.

***  Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθούν το βιβλίο του Νίκου Θεοδοσίου «Όταν ο κινηματογράφος πήγε στο ελληνικό σχολείο … και γύρισε με κλάματα!

Επίσης το χρονικό της “ταραγμένης” σχέσης του κινηματογράφου με τη δημόσια εκπαίδευση στην Ελλάδα από το 1900 ως το 1997», έκδοση του Φεστιβάλ Ολυμπίας, 2021 και «Κινηματογραφική Εκπαίδευση. Τέχνη, πολιτισμός και παιδαγωγική» του Δημήτρη  Παπαδόπουλου, έκδοση της Πολιτιστικής Εταιρείας Κρήτης – Πυξίδα της Πόλης, 2021.


Ροή