Δήλωση Βουλευτή Ηλείας Κώστα Τζαβάρα για τα ολιγομελή τμήματα

Ημερομηνία: 24-09-2021

 

 

 

Κώστας Τζαβάρας : <<Το υπουργείο Παιδείας αποδέχθηκε το δίκαιο αίτημα για τη λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων>>

 

Ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υπουργός κ. Κώστας Τζαβάρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων στην Ηλεία από το υπουργείο Παιδείας , κάτι που είχε μεταφέρει  από την πρώτη στιγμή στην αρμόδια υφυπουργό Ζέτα Μακρή τα σχετικά αιτήματα των τοπικών συλλόγων Γονέων και της επισήμανε τον δίκαιο χαρακτήρα των αιτημάτων τους, καθώς η κατάργηση των ολιγομελών τμημάτων θα επέφερε πρόσθετη επιβάρυνση στους μαθητές και στις οικογένειές τους.

Η κ. Μακρή  επέδειξε αμέσως ενδιαφέρον για το πρόβλημα, μελέτησε τις παραμέτρους του,  αλλά και τα επιχειρήματα του κ. Κώστα Τζαβάρα,  τον οποίο και  ενημέρωσε, για την απόφαση έγκρισης της διατήρησης όλων των ολιγομελών τμημάτων στην Ηλεία.

**  Σύμφωνα με την επίσημη απόφαση που έλαβε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, εγκρίθηκαν τα ολιγομελή τμήματα στο Βούναργο, στο Καράτουλα, στο Πελόπιο, στο 1ο Λύκειο Πύργου και στο Λύκειο Κρεστένων.

Μετά ταύτα ο κ. Τζαβάρας έκανε την πιο κάτω δήλωση :

<<Ενημερώθηκα από την αρμόδια υφυπουργό Παιδείας, κ. Ζέτα Μακρή, ότι εγκρίθηκε για τη φετινή σχολική περίοδο η λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων στις σχολικές μονάδες της Ηλείας. Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για τη θετική αυτή εξέλιξη και ταυτόχρονα θέλω να ευχαριστήσω την κ. Μακρή για το γεγονός ότι επέδειξε έμπρακτο ενδιαφέρον για το ζήτημα και ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μου, αποδεχόμενη τον δίκαιο χαρακτήρα του>>.


Ροή