Το κρυφό σχέδιο για το κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών το 2012

Ημερομηνία: 27-09-2021

Αποκαλύψεις Πικραμμένου για κρυφό σχέδιο κλεισίματος των τραπεζών το 2012

Μετά από έντεκα χρόνια ο πρώην υπηρεσιακός Πρωθυπουργός θυμήθηκε να ενημερώσει τον Ελληνικό λαό για το κρυφό σχέδιο κλεισίματος των τραπεζών

Πέρασαν περίπου έντεκα χρόνια από τη στιγμή που ο πρώην ανώτατος δικαστικός του Συμβουλίου της Επικρατείας ανέλαβε καθήκοντα υπηρεσιακού Πρωθυπουργού.

Στις 16 Μαΐου του 2012, και εν μέσω γενικευμένης πολιτικής κρίσης των συστημικών πολιτικών δυνάμεων, ο Παναγιώτης Πικραμμένος πήρε εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, προκειμένου να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές, στις 17 Ιουνίου 2012.

Μέχρι σήμερα όμως, ο ίδιος είχε αποφασίσει να φυλάξει ως «κόρη οφθαλμού» το κρυφό σχέδιο που αφορούσε το κλείσιμο των τραπεζών.

Χθες, με αφορμή τις γερμανικές εκλογές ο κ. Πικραμμένος εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, και αποκάλυψε ότι αν το 2012 δεν υπήρχε καθαρό εκλογικό αποτέλεσμα, υπήρχε σχέδιο να κλείσουν οι τράπεζες.

Όπως αναλυτικά σημείωσε ο ίδιος: «Είχαμε φτάσει πραγματικά στα όρια της χρεοκοπίας. Εάν οι εκλογές δεν έβγαζαν καθαρό αποτέλεσμα, θα κλείναμε τις τράπεζες. Οι αναλήψεις ήταν δυσθεώρητες και χρήματα δεν υπήρχαν. Εσωτερικά το είχαμε συζητήσει, όχι με τους ξένους. Είχαμε καταρτίσει σχέδιο να κλείσουν οι τράπεζες. Το οποίο υπάρχει ακόμη στην τράπεζα της Ελλάδος. Αν παρετείνετο η αβεβαιότητα για κάποιο μεγάλο διάστημα θα έκλειναν. Τότε ζητούσαμε συνέχεια τον έκτακτο δανεισμό, που τον παίρνουμε δίνοντας περιουσιακά στοιχεία ως ενέχυρα. Μας είχαν αρνηθεί να μας δώσουν παραπάνω… Είχαμε κάνει ένα σχέδιο πώς θα οργανώσουμε τα πράγματα… Αυτά είναι πολύ δυσάρεστα πράγματα και καλύτερα να τα ξεχάσουμε διότι η χώρα έχει κάνει άλματα προόδου από τότε».

Είναι σαφές ότι εγείρονται πολύ σοβαρά ερωτήματα όσον αφορά τους λόγους για τους οποίους ένα υπηρεσιακούς Πρωθυπουργός επέλεξε να αποκρύψει από τον ελληνικό λαό το κρυφό σχέδιο της υπηρεσιακής κυβέρνησης για κλείσιμο των τραπεζών,  σχέδιο που μάλιστα είχε κατατεθεί ακόμα και στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Υπενθυμίζεται ότι το όνομα του Παναγιώτη Πικραμμένου  ενεπλάκη στο σκάνδαλο Novartis, ενώ στις 8 Απριλίου 2019 η υπόθεσή του μπήκε στο αρχείο από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Σήμερα  ο πρώην ανώτατος δικαστικός του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει αναλάβει καθήκοντα αντιπροέδρου της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ διατελεί και καθήκοντα βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

ΠΗΓΗ :  Το Κουτί της Πανδώρας

 


Ροή