Πήρε μπροστά η κρουαζιέρα στο Κατάκολο

Ημερομηνία: 04-10-2021

 

 

Πήρε μπροστά η κρουαζιέρα στο Κατάκολο

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

<<Εμφανής και συνεχής η ανάκαμψη της κρουαζιέρας στο λιμάνι Κατακόλου>>

 

Διαρκώς ανοδική η εικόνα της άφιξης κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Κατακόλου. Από το Μάιο μέχρι και το Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους 2021 στο λιμάνι  του Κατακόλου, «Ιωάννης Λάτσης», προσέγγισαν συνολικά 88 κρουαζιερόπλοια με περισσότερους από 4.500 τουρίστες, ενώ ακόμα υπάρχουν προγραμματισμένες τουλάχιστον 52 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων μέχρι το τέλος του χρόνου, και κάποιες ακόμα που αναμένεται να προγραμματιστούν το αμέσως προσεχές διάστημα. Να σημειωθεί ότι ολόκληρο το 2020, με την τόσο προβληματική κατάσταση που είχε δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας, στο Κατάκολο είχαν προσεγγίσει μόλις 10 κρουαζιερόπλοια.

Χαρακτηριστική η εικόνα, όπως αποτυπώνεται και στη φωτογραφία το πρωί της Δευτέρας σήμερα 4/10, με άφιξη τριών πολύ μεγάλων κρουαζιερόπλοιων.

**  Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος:

<<Η επανεκκίνηση του κλάδου των κρουαζιέρων ήταν πολύ σημαντική, παρά τις μεγάλες και δύσκολες ακόμα προκλήσεις που εξακολουθεί ο τομέας να αντιμετωπίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά εξαιτίας της πανδημίας. Είναι αποδεδειγμένο και καταγεγραμμένο γεγονός, ότι φέτος τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα από πέρυσι. Τηρουμένων πάντα των αναλογιών, όπου για καιρό η κρουαζιέρα βρέθηκε όχι απλά σε καθίζηση αλλά σε ελεύθερη πτώση, αντιμετωπίζοντας τεράστιο πρόβλημα με δραματικά αποτελέσματα. Μια κατάσταση που διήρκεσε όλο το 2020 ενώ συνεχίστηκε κι επεκτάθηκε και στο μεγαλύτερο μέρος του 2021, με άγνωστο μάλιστα ακόμα το διάστημα που θα χρειαστούν μέτρα και περιορισμοί.

>>Η μεγάλη βελτίωση της κατάστασης το τελευταίο δίμηνο, όπως αποτυπώθηκε ήδη κι από τον αυξημένο αριθμό των κρουαζιερόπλοιων που αφίχθηκαν στο λιμάνι Κατακόλου, σε συνδυασμό και με τον περαιτέρω χρόνο που θα μεσολαβήσει, αφήνουν βάσιμη αισιοδοξία για πολύ καλύτερη εικόνα το επόμενο έτος.

>>Το λιμάνι Κατακόλου αποτελεί ένα από τους σημαντικότερους σταθμούς της κρουαζιέρας. Χαρακτηριστικό των καλών μηνυμάτων για την κρουαζιέρα και το Κατάκολο ήταν άλλωστε ήδη η άφιξη – επάνοδος,   το προηγούμενο διάστημα,   πολύ μεγάλων κρουαζιερόπλοιων μεγάλων εταιριών ενώ για κάποια από αυτά ήταν η πρώτη άφιξη τους.

>>Εμείς επαναβεβαιώνουμε τη σταθερή προσήλωσή μας προς την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας στην περιοχή μας και στο στόχο να φτάσει στο εξαιρετικό επίπεδο που αριθμητικά είχε βρεθεί στις χρονιές πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας>>.

Και ο κ. Αντωνακόπουλος κατέληξε λέγοντας τα εξής :

<<Άλλωστε, μια σειρά πολύ σημαντικών έργων που εκτελούνται στο Κατάκολο στοχεύουν να καταστήσουν το λιμάνι σύγχρονο και ασφαλές. Επίσης είναι διαρκές μέλημά μας η στήριξη της τοπικής αγοράς μέσα και από την κρουαζιέρα, κι αντίστοιχα διαρκείς θα είναι οι προσπάθειες και οι ενέργειές μας σε ότι περνάει από μας, για να υπάρχει το μέγιστο δυνατό συνολικό όφελος>>.


Ροή