Ο Βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης στη Βουλή για το *Πάτρα – Πύργος*

Ημερομηνία: 01-10-2021

 

MΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ : <<Η κυβέρνηση διαρκώς μεταθέτει το χρονοδιάγραμμα για την έναρξη των έργων στο δρόμο *Πάτρα-Πύργος*>>

 

‘’Στο μόνο πράγμα που είναι συνεπής η κυβέρνηση είναι στο παιχνίδι των καθυστερήσεων που παίζει εδώ και δύο και πλέον χρόνια για το δρόμο ‘’Πάτρα-Πύργος’’,  τόνισε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης Κατρίνης , αμέσως μετά το πέρας της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει και συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Υπουργός Υποδομών κ. Καραμανλής για άλλη μία φορά μετέθεσε, χρονικά, το χρονοδιάγραμμα έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ε.Ε,  αλλά και το χρονοδιάγραμμα έναρξης των έργων ( αυτή τη φορά στις αρχές του 2022).

Ο κ. Κατρίνης τόνισε επίσης τα εξής :

<<Για μία ακόμα φορά τα χρονοδιαγράμματα που έδωσε ο κ. Καραμανλής είναι σχετικά και συναρτώνται από την τελική έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ε.Ε. και τις διαδικασίες έγκρισης από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τις οποίες ανέφερε ότι θα συντμηθούν.

>>Σε ό,τι αφορά στην  την έγκριση από την Ε.Ε. που ο κ. Καραμανλής εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα δοθεί το επόμενο δίμηνο, επισημαίνω ότι ήταν ο ίδιος που εκτιμούσε τον Δεκέμβριο του 2020 ότι η έγκριση  θα δοθεί ως τον Ιούνιο του 2021, χωρίς βέβαια να επιβεβαιωθεί, ενώ αποτυχημένη αποδείχθηκε και η εκτίμηση του υφυπουργού κ. Καραγιάννη, πριν 2 μήνες, ότι θα υπάρξει έγκριση ως το φθινόπωρο.

>>Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι με το δεδομένο της έγκρισης τον Ιούνιο του 2021, ο κ. Καραμανλής προσδιόριζε ως χρόνο παράδοσης του έργου τον Οκτώβριο του 2024 (απάντηση σε επίκαιρη ερώτησή μου τον Δεκέμβριο του 2020), ενώ σήμερα υποστηρίζει πως ο χρόνος παράδοσης θα είναι ο ίδιος χωρίς να έχει δοθεί καν η έγκριση>>!

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε και στην καθυστέρηση στα έργα συντήρησης του υπάρχοντος δικτύου, τα οποία ο ίδιος ο κ. Καραμανλής είχε εξαγγείλει από τον Μαϊο του 2020, αλλά δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει.

Στην απάντηση του ο  Υπουργός Υποδομών ‘’υποσχέθηκε’’ ότι θα έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2022. Και αυτό, ενώ ήδη εκκρεμούν προσφυγές, χωρίς κανείς να μπορεί να προσδιορίσει πότε θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση σχετικά με τον ανάδοχο του έργου.

Ο Βουλευτής Ηλείας κ. Μιχάλης Κατρίνης κατέληξε λέγοντας για τον σύγχρονο αυτοκινητόδρομο κι αυτά :

<< Σίγουρα υπάρχουν διαχρονικές και διακομματικές ευθύνες για την καθυστέρηση υλοποίησης αυτού του τόσο σημαντικού έργου για την Ηλεία, όπως υπάρχουν και οι ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης Σύριζα-ΑΝΕΛ.

Η Νέα Δημοκρατία όμως κυβερνά εδώ και 27 μήνες χωρίς να υπάρχει πρόοδος και εξέλιξη, χωρίς να γνωρίζουμε πότε θα ξεκινήσει και πότε θα ολοκληρωθεί το έργο>>.


Ροή