Ο Βουλευτής Ηλείας κ. Κατρίνης για παιδικούς σταθμούς και δομές προσχολικής αγωγής

Ημερομηνία: 30-09-2021

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ : <<Ανάγκη για αποτελεσματική κοινωνική πολιτική ουσίας και όχι επικοινωνιακή τακτική>>                                     

Τη διασφάλιση της καλύτερης ποιότητας στην παρεχόμενη προσχολική εκπαίδευση για την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών και την κοινωνικοποίησή τους σε αυτή την τρυφερή ηλικία τόνισε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηλείας κ. Μιχάλης Κατρίνης.

Υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητη η σύγκλιση των απόψεων σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα,  ώστε να μη γίνεται αντικείμενο επικοινωνιακών τακτικισμών σημειώνοντας ότι : <<η κοινωνία μας έχει ανάγκη από σταθμούς για παιδιά προσχολικής ηλικίας, που θα τους παρέχουν το απαιτούμενο πλέγμα ασφαλείας και θα ακολουθούν σύγχρονα ποιοτικά εκπαιδευτικά προγράμματα>>.

Παράλληλα, εξήρε το σπουδαίο έργο που επιτελεί το προσωπικό των δομών προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης και τόνισε ότι οι αποφάσεις για τόσο σημαντικά ζητήματα πρέπει να κινούνται προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης της ποιότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των υπηρεσιών.

Επιπρόσθετα, ως προς τα ζητήματα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης και παραμέλησης υπογράμμισε ότι πρέπει να δοθεί μεγάλη βαρύτητα στην εισαγωγή ρυθμίσεων που να ενδυναμώνουν τους μηχανισμούς εποπτείας και πρόληψης εντός των φορέων παιδικής προστασίας.

Ο κ. Κατρίνης αναφέρθηκε και στην ανάγκη για προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στον τομέα της κοινωνικής προστασίας με την εφαρμογή πολιτικών που έχουν ολιστικό χαρακτήρα, παρέχουν καθολικές  υπηρεσίες και καλύπτουν όλες τις ηλικίες.

Επισημαίνει δε μεταξύ άλλων, ότι πρέπει εξασφαλιστεί ένα πολύ μεγαλύτερο ποσό για δράσεις κοινωνικής πολιτικής από το Ταμείο Ανάκαμψης ώστε να υπάρξει ουσιαστική κοινωνική διάσταση των έργων που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο.

Ο Ηλείος Βουλευτής τόνισε την ανάγκη συντονισμού των φορέων που ασχολούνται με την κοινωνική πολιτική σε επίπεδο δήμου, με τη δημιουργία κέντρων υποστήριξης οικογένειας σε κάθε δήμο.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά :  <<Απαιτείται μια ολοκληρωμένη πολιτική για την κοινωνική ένταξη ατόμων με αναπηρία. Με σταδιακή αποϊδρυματοποίηση και γενίκευση του θεσμού των στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης, για κάθε κατηγορία όπως ηλικιωμένοι, ΑμΕΑ, κλπ. Μια κοινωνική πολιτική δε διανέμει παθητικά εκ των υστέρων, αλλά συμμετέχει ως αναπτυξιακός κρίκος στην διαδικασία παραγωγής>>.

 


Ροή