Ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δίβρης απέστειλε αιτήματα στον Βουλευτή κ. Καλαματιανό!

Ημερομηνία: 02-05-2022

Αύριο στον Πύργο, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας

 

Τα αιτήματα που θέτει ο κ. Σωτήρης Σωτηρόπουλος

Τα σοβαρά προβλήματα που μαστίζουν την άλλιτε ακμάζουσα περιοχή της Λαμπείας έθεσε ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δίβρης κ. Σωτήεης Σωτηρόπουλος, στον Βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Διονύση Καλαματιανό, προκειμένου να τα μεταβιβάσει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγό της Αξιωματικής  Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.  Ο κ. Σωτηρόπουλος θέτει αναλυτικά τα εξής :

<<Του έστειλα μέσω του βουλευτή Ηλείας κ. Καλαματιανού το παρακάτω “ραβασάκι”

“Κύριε βουλευτή μας.

Ευκαιρία να θέσετε τα παρακάτω στον Πρόεδρο Τσίπρα. Σε ότι αφορά την Ορεινή Λαμπεία (Δίβρη και περίχωρα):

  1. Έχει στην ουσία καταργηθεί ο γιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου (αναπληρώνεται από ιδιώτη γιατρό που μισθοδοτείται από επιχειρηματία!…) όταν στη 10ετία του 1950 είχε πλήρη υγειονομική κάλυψη (γιατρό, μαία, αδελφή, ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό και 6 κλίνες βραχείας νοσηλείας)
  2. Έχει στην ουσία καταργηθεί το Ταχυδρομείο Λαμπείας (ένα από τα αρχαιότερα στην Ελλάδα) και το μοναδικό στην Ορεινή Ηλεία-Αρκαδια-Αχαΐα.
  3. Τα παιδιά του Γυμνασίου-Λυκειου Λαμπείας, κάνουν μάθημα σε αίθουσες “κλουβιά” των 10 τετραγωνικών μέτρων.
  4. Το πόσιμο νερό των 7 Υδραγωγείων Λαμπείας έχει τριτοκοσμική κοπρανώδη μόλυνση, ενώ τα ξακουστά νερά της Διβρης βγαίνουν κρυστάλλινα και πεντακάθαρα από τον βράχο.
  5. Η ορεινή και δυσχείμερη περιοχή της Λαμπείας δεν έχει συγκοινωνία με την πρωτεύουσα του Νομού, ενώ είχε καθημερινή συγκοινωνία πριν 100 χρόνια (από το 1920 μέχρι το 1990)

Τα υπόλοιπα θα τεθούν στις προσεχείς Εκλογές, για να τιμήσουν με την ψήφο τους οι συμπολίτες μου, εάν υποσχεθεί ότι θα στηρίξει τα ανωτέρω…”

Ευπειθής,

πλην ανήσυχος και  εξοργισμένος Πολίτης

Σωτήρης Χ. Σωτηρόπουλος>>

 


Ροή