Να υπάρξει κατώτερη εγγυημένη τιμή στη Σταφίδα!

Ημερομηνία: 22-11-2021

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΛΕΙΑΣ

ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΣΤΗ ΣΤΑΦΙΔΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ

(*Φωτό αρχείου*)

Καθημερινά δίνουμε αγώνα επιβίωσης και βλέπουμε το κράτος να είναι απέναντι μας. Από την μια πλευρά οι ανατιμήσεις των αγροτικών εφοδίων είναι καθημερινές και από την άλλη οι τιμές στα προϊόντα που παράγουμε να κατρακυλάνε. Όχι στους καταναλωτές φυσικά, γιατί εκεί είναι οι ενδιάμεσοι, οι μεγαλέμποροι. Κατρακυλάνε οι τιμές που εμείς πουλάμε.

Τρανό παράδειγμα σε όλο αυτό είναι η τιμή της σταφίδας. Η σταφίδα πουλιέται με εξευτελιστική τιμή από τους παραγωγούς όμως ο καταναλωτής που πάει και την αγοράζει την βλέπει ακριβότερη σε σχέση μα τα προηγούμενα χρόνια. Με αυτή την κατάσταση δεν μπορούμε όχι μόνο να καλλιεργήσουμε αλλά και να ζήσουμε τις οικογένειες μας. Το κράτος εκεί που έπρεπε να μας δώσει μας απειλεί ότι θα μας κόψει και το ρεύμα αφού δεν έχουμε την δυνατότητα να το πληρώσουμε. Μας κοροϊδεύουν.

Εμείς που με τα προϊόντα μας ταΐζουμε όλους τους συμπολίτες μας καταλαβαίνουμε ότι αν ΕΜΕΙΣ οι ίδιοι δεν πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας δεν έχουμε να περιμένουμε από κανέναν άλλον.

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στους νόμους της ελεύθερης αγοράς,  όπου κυριαρχεί ο ανταγωνισμός και το κέρδος και όχι η σχεδιασμένη παραγωγή για την κάλυψη των πραγματικών λαϊκών αναγκών! Μετατρέπουν ένα ακόμα σημαντικό για την επιβίωση χιλιάδων μικρών παραγωγών προϊόν, σε είδος προς εξαφάνιση για τα συμφέροντα των μεγαλεμπόρων και μεταποιητών – εξαγωγέων.

Όπως είχαμε εξαγγείλει αμέσως μετά τη μεγάλη κινητοποίηση μας στην Αθήνα στις 6 Νοέμβρη συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι να δικαιωθούν τα δίκαια αιτήματα μας. Προχωράμε αύριο Τριτη 23 Μοέμβρη, σε συντονισμό με τους αγρότες και των άλλων νομών που παράγουν σταφίδα σε παραστάσεις στις έδρες περιφέρειας και αντιπεριφερειών.

Στο Πύργο την Τρίτη 23 Νοέμβρη στις 11:00 π.μ. στην αντιπεριφέρεια.


Ροή